language

Intézmények:

Lövőház 2010 Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Budapest megvehette volna, de elkótyavetyélte az ingatlanokat a fideszes polgármester

Karácsony Gergely intelme ellenére Belváros-Lipótváros polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter újabb öt ingatlant adott el a főváros elővételi jogát figyelmen kívül hagyva. A vevők között a kormányfőhöz közelálló üzletember is van.

Még Sára Botondnak is sok volt a fű alatti belvárosi önkormányzati ingatlaneladás

A közérdekű adatnyilvánosságra és a tisztességes eljárás követelményeire figyelmeztette a fideszes vezetésű V. kerületet a fővárosi kormányhivatal szintén fideszes vezetője. Sára Botond fővárosi kormányhivatal-vezető levélben szólította fel „adatpótlásra” a Belvárost, miután az – legalábbis a veszélyhelyzet idején a képviselő-testületi jogokat egymaga gyakorló Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester – önkormányzati tulajdonú iroda- és üzlethelyiségeket adott el, a megfelelő nyilvánosságot nem biztosítva az üzletnek. Még tavaly novemberben írta meg a Telex, hogy összesen 16 ingatlan értékesítésére írt ki – elvileg – nemzetközi és nyílt, egyfordulós pályázatot az V. kerületi önkormányzat. Már akkor azt kezdeményezte a helyi ellenzéki képviselőcsoport, hogy az ingatlanokat hirdessék meg széles nyilvánosság számára elérhetően, ám a fideszes kerületvezetés ebbe nem ment bele. Kovács Alex kerületi ellenzéki frakcióvezető több levélben kifogásolta az eljárást, ám az MSZP-s politikus gyakorlatilag lepattant Szentgyörgyvölgyiről, valamint az eladások törvényességét felügyelő fővárosi kormányhivatalról is.

Parkfenntartó cégek monopóliuma Budapesten III.: a láthatatlan ember

A tavalyi budapesti ellenzéki fordulat érintette-e az önkormányzati közbeszerzéseken korábban taroló cégeket? A parkfenntartó, kertészeti bizniszt lassan két évtizede egy cégcsoport uralja Budapesten politikai ciklusoktól függetlenül. Ki van e cégháló közepén? És ki állhat mögötte?
Találatok: [3]  Oldalak:   1