language

Helyek:

Luxemburg highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Európai Parlament: Magyarország úgy működik, mint egy adóparadicsom

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jelentést fogadott el, amely szerint hét uniós ország, Magyarország mellett Belgium, Ciprus, Írország, Luxemburg, Málta és Hollandia adóparadicsom-szerűen működik, és lehetővé teszi az agresszív adótervezést.

A Kúrián is nyert Gattyán a NAV-val szemben

Csütörtöki ítéletében a Kúria is Gattyán György cégének, a Docler-csoportnak adott igazat a cég NAV-al szembeni jogvitájában, ezt mondta a cég vezetése az Indexnek. A Kúria helybenhagyta a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tavaly júniusi ítéletét, amelynek értelmében az adóhatóságnak új eljárást kell indítani a céggel szemben. Így várhatóan ki fog derülni, hogy a korábbi gyanúval szemben a Docler nem csalt áfát 2009 és 2011 között. Ettől viszont, úgy tűnik, hogy a cég egyelőre még nem kaphatja vissza a NAV által zárolt ingatlanainak és értékeinek nagy részét.

Megint adóelkerülési botrányba keveredett Jean-Claude Juncker

Az Európai Bizottság szerint csak uborkaszezonban bedobott gumicsont az, hogy Jean-Claude Juncker kormányfőként akadályozta meg a legális adócsalások elleni fellépést az EU-ban. A bizottsági elnök székét aligha rengeti meg a botrány, de ezt leginkább az EU-országoknak köszönheti.

Adóelkerülés? Még mindig érdemes Luxemburgba menni

A LuxLeaks-botrány kirobbanása alatt eltelt 1 év alatt sem haladt sokat előre a multinacionális és offshore cégek működésének átláthatóbbá tételének ügye. Az Eurodad friss jelentéséből kiderül, hogy a magyarországi vállalati beruházások 41 százaléka is adóparadicsomokból származik.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>