Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

Találatok: [42]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

A világ tíz legértelmetlenebb állami nagyberuházása

Döbbenetesen rosszul költik néha az adófizetők pénzét. És nem csak olyan helyeken, mint Kína vagy akár Magyarország: őrült és értelmetlen német projektek is rákerültek a listánkra.

Évi 54 milliárdot keres az állam az M1-es autópályán, mégis majd szétesik

A teherautók használatarányos útdíja valóságos kincsesbánya a kormánynak, idén már 230 milliárdot is beszedhetnek ebből. A személyautók után várható 70 milliárddal együtt ez már annyira nagy összeg, hogy minden 40. forint állami bevétel az útdíjakból folyik be. Az M1-es évi 54 milliárd profitot termel az államnak, az M6-os viszont számításaink szerint évi 50 milliárdos veszteséget termel – változatlan forgalom esetén még további 22 évig.

Korrupció miatt nyomoznak az M6-os építőjénél

Házkutatásokat tartottak a Bilfinger Berger német építőipari cég mannheimi központjában, valamint magyarországi, bécsi és pozsonyi leányvállalatánál korrupció gyanújával összefüggésben - írta pénteken a Die Presse című osztrák napilap.

Műszaki felülvizsgálat az M6-oson

Súlyos hiányosságokat, hibákat tártak fel a szakemberek az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd szakaszának műszaki felülvizsgálatakor - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfői közleményéből. A tárca szerint a koncessziós társaság az építéskor a szerződés számos pontját megszegte. Az említett hibák kiterjednek egyebek mellett az építési folyamatra, annak dokumentálására és a helyszíni kivitelezési munkálatokra is. A kár több milliárd forint.
Találatok: [42]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>