language

Intézmények:

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány

A Budapesti Corvinus Egyetem működtetésével megbízott alapítvány.

Kuratóriumi elnöke: Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója.

Kuratóriumi tagjai: 

Lánczi András egyetemi tanár, a Budapesti Corvinus Egyetem egykori rektora

Palotai Dániel egyetemi docens, a Nemzetközi Valutaalap közép-kelet európai országcsoportjának ügyvezető igazgatója

Váradi József, a Wizz Air Csoport vezérigazgatója

Dr. Bacsa György, A MOL Magyarország ügyvezető igazgatója 

Az alapítvány az induláshoz közel 400 milliárd forint értékű állami tulajdonban lévő MOL- és Richter-részvényt kapott.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Közel 20-20 milliárdot fizet ki a Mol két corvinusos alapítványnak

Az olajtársaság a közgyűlésén 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti év után. A részvényesek közül az OTP is több mint 10 milliárdot kap, a Mol és a magyar állam közös alapítványa pedig több mint 20-at.

Ádám Zoltán is megerősítette, hogy Rahimkulov Timur gyereke kapcsán robbant ki a vizsgaügy a Corvinuson

A héten a Jelen és a Telex is megírta egyetemi forrásokra hivatkozva, hogy Rahimkulov Timur, a tizennegyedik leggazdagabb magyar az édesapja annak a hallgatónak, akit külön vizsgával engedtek át a Budapesti Corvinus egyetemen, ami aztán etikai vizsgálathoz, majd Ádám Zoltán kirúgásához és országos botrányhoz vezetett.

Az ország egyik leggazdagabb és legvisszahúzódóbb családja miatt indult a vizsgabotrány a Corvinuson

A Budapesti Corvinus Egyetem úgynevezett vizsgabotrányával már sokat foglalkozott a sajtó, az ügy már majdnem minden adminisztratív részletét megismerhette a nyilvánosság. Csak azt nem, hogy melyik volt az a gazdag, befolyásos, jelentős Mol-részesedéssel bíró család, amelynek tagjai nyomást tudtak gyakorolni az egyetem vezetésére. Ennek eredményeként a gyereküket a többi diáktól elkülönítve, megkülönböztetve vizsgáztatták le egy tárgyból, amiből oktatói szerint nem is lett volna szabad levizsgáznia. Pedig a család nevét sokan emlegetik a Corvinuson. A Telex több egyetemi forrástól is úgy értesült – és időközben a Jelen is megírta –, hogy a nyilvánosságtól visszahúzódó, de az ország egyik legnagyobb vagyonával rendelkező, orosz származású Rahimkulov család tagjai, Rahimkulov Timur és felesége gyakoroltak nyomást a Corvinus vezetőire a gyerekük vizsgája miatt.

Orosz milliárdos fia miatt rúgták ki Ádám Zoltánt a Corvinusról

Megbízható forrásokból származó értesüléseink szerint Timur Megdetovics Rahimkulov fia volt az a diák, akinek a Corvinus vezetése szabályellenes módon lehetővé tette, hogy vizsgát tegyen. A Corvinus vezetése úgy táncolt, ahogy a hallgató édesapja, Timur Rahimkulov fütyült, s ezért eltávolították állásából azt a docenst, Ádám Zoltánt, aki a szabálytalanságot szóvá és vizsgálat tárgyává tette.

Azonnali hatállyal elbocsátotta a Corvinus a vizsgabotrányt kirobbantó tanárát

Ádám Zoltán azt követően kezdeményezett etikai eljárásokat, hogy kiderült: a téli vizsgaidőszakban az egyik hallgató a többiektől fizikailag elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett sikeres vizsgát, miközben az illető a szabályok szerint elégtelent kaphatott volna csak az adott tárgyból, vagyis meg kellett volna buknia.

Kirúgta a Corvinus a tanárt aki vizsgálatokat kezdeményezett

Azonnali hatállyal elbocsátotta a Corvinus egyetem Ádám Zoltánt, aki idén év elején etikai vizsgálatokat kezdeményezett azután, hogy egy befolyásos családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le (a többiektől elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett vizsgát) az egyik tantárgyból, hogy előzőleg nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket.

„Előd azt mondta, hogy oldjuk ezt meg” – a Corvinus vizsgabotránya belülről

A Budapesti Corvinus Egyetemen a tavaszi félévben több etikai vizsgálat is zajlott egy vizsga miatt, melynek során egy diákkal kivételeztek az egyetem vezetői, miután a hallgató befolyásos szülei panaszkodtak az egyetemen. A vizsgálatok első fokon elmarasztalták az egyetem – a vizsgálatok lezárulta után lemondott – rektorát, Takáts Elődöt és a Corvinus két másik vezetőjét. Másodfokon azonban fölmentette őket az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma és a rektorhelyettes, bár azt senki nem vitatta, hogy valóban kivételeztek a hallgatóval.

Újabb milliárddal drágul a Ménesi Campus, túlórázhat Garancsi Istvánék cége

Pluszmunkák miatt tovább drágul a Corvinus Egyetem Ménesi úti campusának felújítása, és a beruházás kivitelezésének határideje is csúszik. Az így 15,4 milliárdba kerülő fejlesztés azonban már nem a magyar államot, hanem a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványt gazdagítja, miután a kormány két évvel ezelőtt ingyen átadta a teljes intézményt a szervezetnek. A felújítást Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak a cége végzi.

Többet költenek az egyetemi vagyonkezelő alapítványok a vezetőikre, mint a saját ösztöndíjprogramjaikra

Évi tízmilliárd forintot fizet az állam a vagyonkezelő alapítványok működésére, ebből kétmilliárd jut a kuratóriumi és a felügyelő bizottsági tagok tiszteletdíjára, vagyis a kurátorok átlagosan havi egy-másfélmillió forintot keresnek. Bár az alapítványi célok között szerepel a hátrányos szociális helyzetű vagy a kiemelkedő eredményt elérő hallgatók támogatása is, csupán néhány helyen írtak ki a kuratóriumok ösztöndíjprogramot, de még ott is jóval kevesebbet költöttek erre, mint az alapítványi vezetők javadalmazására.

Óriásit kavart a Fidesz, hogy megmentse a kuratóriumban ülő minisztereket a kínos magyarázkodástól

Először kihúzta, majd – miután ráébredt ennek következményeire – fű alatt gyorsan visszatenné a törvénybe azt a rendelkezést a Fidesz, mely engedélyezi, hogy politikai felsővezetők „másodállásban” kuratóriumi tagok legyenek a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokban.
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>