language

Intézmények:

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány

A korábbi Szent István Egyetem és más felsőoktatási intézmények összeolvasztásával létrehozott új agráregyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem működtetésére létrejött alapítvány.

Kuratóriumi elnöke Csányi Sándor OTP-vezér.

Kuratóriumi tagjai:

Nagy István agrárminiszter.

Lázár János volt miniszter, kormánybiztos.

Horn Péter, az MTA rendes tagja.

Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja.

Az alapítvány tulajdonába került többek között a Gödöllői Királyi Kastély, amelyhez az állam azonnali 400, illetve az azt érintő beruházás befejezéséig további évi 200 millió forint költségvetési támogatást is nyújt.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Pókhálóként szövik át a közéletet a közpénzmilliárdokkal kitömött NER-közeli alapítványok

Minden képzeletet felülmúló pénzbőség jellemezte az egyetemek többségét is befaló közérdekű vagyonkezelő alapítványok tavalyi évét. A jólét elnyomja a kritikus hangokat, miközben közpénzből etetik a kormány holdudvarát, és terjesztik a szélsőségektől sem mentes konzervativizmust.

Külön költségvetési támogatást kapott a Gödöllői Királyi Kastély

Bár alig néhány napos az egyetemek finanszírozásáról szóló törvény, a kormány észrevette: az átnevezett és alapítványi kezelésbe került agráregyetemnek adományozott Gödöllői Királyi Kastély (pontosabban az azt tulajdonló közhasznú nonprofit kft.) „működése érdekében kiegészítő költségvetési támogatásra” van szükség.

Döntött a fideszes többség: 1630 milliárdot kapnak az egyetemi alapítványok a következő öt évben

Megszavazta a parlament az alapítványi kezelésbe adott egyetemek finanszírozásáról szóló törvényt. A kormányhoz közeli kuratóriumokkal irányított alapítványok a következő öt évben 1630 milliárd forintot kapnak a költségvetésből. Ezzel a felsőoktatás finanszírozása egy év alatt a két és félszeresére nő, de azt az ellenzéki felvetést nem válaszolta meg a kormány, hogy a források biztosításához miért kellett az egyetemek és az állam közé alapítványokat közbeiktatni.

Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány

Az első Orbán-kormány még törvényt alkotott „az állam kizárólagos tulajdonában tartandó műemlékekről”, a mai már bőkezűen osztogat belőlük.
Találatok: [5]  Oldalak:   1