Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Magyar Bankszövetség highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Tisztogatások, műkincsláz, ügyeskedések: a Matolcsy-éra kemény ügyei

Kirúgási hullám, bizalmi állások, holdudvarépítés, kiterjesztett hatáskörök, műkincsláz, alapítványi ügyeskedések és persze e nagy Kína is szerepel a Magyar Nemzeti Bank elnökének most véget ért első ciklusát vizsgáló szemlénk lezáró részében.

Az MNB rendesen megsegítette a bankárt, akinek luxuslakásában Matolcsy lakik

Matolcsy György MNB-elnök és Patai Mihály UniCredit-vezető sose rejtegették évtizedekre visszamenő barátságukat. Annak ellenére sem, hogy Patai korábban – a Bankszövetség elnökeként – többször kritizálta a Matolcsy-féle gazdaságpolitikát, különösen a bankadókat. Bár tény, hogy utóbbi időben már ő is sokkal barátságosabb hangon beszél Matolcsyék irányvonaláról.

Gigantikus bankkartellezést leplezett le a GVH

Egészen nagy bírságot jelentett be az imént a Gazdasági Versenyhivatal. A közlemény szerint a magyar bankok ernyőszervezete, a Bankszövetség a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. részvételével egy olyan adatbázist működtetett – a BankAdatot –, amivel a bankok üzleti titkokat oszthattak meg egymással.

A bankok szerint nem kartell, hanem kormányzati kezdeményezés volt az infómegosztás az első Orbán-kormány idejéből

Megbüntette a GVH a bankokat egy kartellgyanúsan használt közös adatbázis, a BankAdat miatt egészen durván, 4 milliárd forintra. A Bankszövetség most reagált, azzal a címmel, hogy "szakmailag és jogilag értelmezhetetlen a GVH BankAdattal kapcsolatos büntetése".

A GVH 4 milliárd forintra bírságolta a Bankszövetséget

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négymilliárd forint bírságot szabott ki a Magyar Bankszövetségre (Bankszövetség) és 15 millió forintra bírságolta a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt-t (Bankárképző) információs kartell miatt - közölte a GVH
Találatok: [7]  Oldalak:   1