language

Intézmények:

Magyar Bírósági Végrehajtói Kar highlight_off

Magyar Bírósági Végrehajtói Kar

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) képviseli és védi a végrehajtók és a végrehajtó-helyettesek érdekeit, ellátja a végrehajtói szolgálattal kapcsolatos, jogszabályban meghatározott feladatokat. Az MBVK elnöke és a szervezet több tagja is közvetlenül érintettek voltak a Völner-Schadl korrupciós ügyben.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [217]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Tisztulás vagy tisztogatás? Az állam szuperhatósága eltávolítja a Schadl-féle rendszerből kilógó renitens végrehajtókat

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a szakmával szembeni közbizalom helyreállítása ürügyén rostálja meg a végrehajtói kart. A korrupciómentességre továbbra sincs garancia, bár az ügyészség több szálon nyomoz.

Maradt a Bankszövetségnél Schadl György volt bizalmasa, akinek nevét Magyar Péter hangfelvételén is említik

Martonovics Bernadett a lehallgatott telefonbeszélgetések tanúsága szerint többször beszélt Schadl Györggyel, Varga Judit pedig úgy emlegette, mint akinek szerepe volt Rogán Antalék állítólagos kísérletében, hogy kihúzassák magukat az ügyészség nyomozati anyagaiból. Az is figyelemre méltó, hogy első látásra összeférhetetlen pozíciókat töltött be az Igazságügyi Minisztériumban és a bankok érdekképviseleti szervezetében.

Tanú a Schadl–Völner-peren: A gálavacsorákon a ginek után megeredtek a nyelvek

2021 decemberében magától jelentkezett egy férfi tanúnak az ügyészségen a Schadl-Völner-ügyben. Azt gondolta, vannak olyan információi, amik akár alkalmasak lehetnek a nyomozás segítségére. Kedden viszont a bírósági meghallgatásán egy ideig nevekre, információkra sem emlékezett, pedig az ügyészségi meghallgatására még saját jegyzetekkel sétált be. A bírónak ez nagyon nem tetszett. A férfi korábban a külügyben, majd végrehajtó-helyettesként dolgozott, de végrehajtó sosem lett belőle, pedig vagy száz helyre is pályázott, és szerinte megérdemelte volna, hogy pozícióhoz jusson. Ez bántotta, és ezt többször is elismételte kedden a bíróságon, de állítja, nem sértődöttségből akart tanúvallomást tenni.

Schadl György titkárnője intézkedett, cserébe csak a bevétel felét kérte

Sz. Balázs második alkalommal állt a Fővárosi Törvényszék bírája előtt tanúként. Az elítélt végrehajtó korábban úgy nyilatkozott, hogy tartott Schadl Györgytől, ezért adta át Schadl titkárnőjének a kért összegeket. Azt azonban már nem tudja, hogy a végrehajtók elnöke valóban kérte és meg is kapta ezt az összeget a monori végrehajtótól. Pedig nem kevés pénzt küldött Schadlnek, több mint 190 millió forintot adott át a titkárnőjének.

„Lupkovics nagyon fél” – Schadl György a későbbi utódjának is egyetemi vizsgát intézett volna

2021. június 6-án, nem sokkal dél előtt Schadl Györgyöt telefonon hívták. A vonal másik végén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik oktatója volt. Előbb közel négy percig magánjellegű dolgokról folyt a beszélgetés, majd a végrehajtói kar akkori elnöke témát váltott.

Nyomozási hibák miatt enyhébb büntetést kaphatnak a Schadl-ügy vádlottjai

A nyomozók nem kérdeztek kellő mélységben a körülményekről, a nyomozás sokkal hamarabb lezárult a Schadl–Völner-ügyben mint más korrupciós büntetőügyeknél – hangsúlyozta Horváth Lóránt ügyvéd, az Ügyvédkör elnöke. Az ügyvéd elmondta, a leleplezett eszközökkel beszerzett adatokat megsemmisítették, mert a törvény így rendelkezik, így nem derülhet ki bizonyos személyek szerepe.

Nem mondja meg az ügyészség, miért zárták le a Völner–Schadl-ügy nyomozását, ha maradtak még kérdések

A fő ügyben már 2022-ben lezárták a nyomozást, az attól elkülönített más ügyekben még tart.

Korrupciós kapcsolat? „Hát… azért volt." – Schadl nyaralója volt a téma a bíróságon

Órákon keresztül faggatták a bíróságon azt a kormányhivatali tisztségviselőt, akit a vád szerint Schadl György kivitelezője félmillióval kent meg. P. Béla egy ponton elismerte, egy ponton a Schadl nyaralóját építő kivitelező félrevonta és jelezte: „nagyon szeretnék kifejezni nekik hálájukat”, de ő a váddal szemben azt állítja, hogy pénzt nem kapott.

Tekeredik a kígyó. Rogán Antal és a Schadl–Völner-ügy

Nem kerek a 2022 elején nyilvánosságra került tör­ténet, ha abban tényleg Schadl György és Völner Pál a főszereplők. A végrehajtói piac mindeközben összezárt, és van, aki nagyot nyert Schadl bukásán.
Találatok: [217]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>