Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Magyar Dinnyeszövetség highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/zart-rendszer-102156

Irányított Facebook-kommentelők, rokonok az érdekkörbe tartozó cégekben és alapítványban. Az utóbbi több mint 3 milliárd forint uniós támogatást kaszált 2015-ben, és az alapítványtól aztán jócskán kaptak megbízást a Simonka-univerzum cégei.

A dinnyekartell nem kartell

Hiába állt ki Budai Gyula agrárállamtitkár több áruházzal közösen, és jelentették be, hogy mennyibe kerül majd a dinnye, a GVH nem tudta megállapítani a kartellezést.

Így ússza meg az állam a dinnyekartellt

Jobban járt a kormány, hogy a GVH, és nem az Európai Bizottság kezdett vizsgálódni a dinnyekartell ügyében. Ha ugyanis uniós szintű eljárás indul, jó eséllyel a Vidékfejlesztési Minisztérium is megütötte volna a bokáját.

Az állam megússza a dinnyekartellt, a Tesco még izgulhat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Antitröszt Irodája nem indít versenyfelügyeleti eljárást a dinnyetermesztés és kereskedelem ügyében a Penny Market Kft.-vel és a Vidékfejlesztési Minisztériummal (VM) szemben, miközben a Tescóval és több más áruházzal szemben folytatódik az eljárás.

Budai alkujára fizethet rá a Tesco

Eljárást indított a legnagyobb áruházláncok ellen a Gazdasági Versenyhivatal amiatt, hogy egyeztették a dinnye árát, illetve hogy megegyeztek, diszkriminálják a külföldi árut. Erre éppen a kormányzat kérte fel őket.

Egy hétvégét élt a dinnyekartell

Hétfőn Budai Gyula agrárállamtitkár személyesen tárgyalt a Gazdasági Versenyhivatal elnökével, aligha függetlenül attól, hogy a GVH a múlt héten – részben a lapunkban megjelent cikkek nyomán – kartellgyanú miatt vizsgálni kezdte a 99 forintos dinnye ügyét.

Gyorsan elhalt a 99 forintos dinnyeár

A hétfői dinnyés sajtótájékoztatón kiderült, nincs 99 forintos rögzített ár a piacon. A kereskedelmi láncok és a termelők között létrejött megállapodás arról szól, hogy ameddig van magyar dinnye, árulják azt, és vegyék figyelembe az önköltségi árat. A CBA hétfőn már több mint 10 forinttal olcsóbban adta.

Pár napig tartott a dinnyekartell

Rövid életűnek bizonyult a Budai Gyula parlamenti államtitkár, Simonka György fideszes képviselő – aki egyben a Magyar Dinnyeszövetség vezetője –, illetve a Vidékfejlesztési Minisztérium által a nagy kereskedelmi láncokkal tető alá hozott dinnyekartell.
Találatok: [9]  Oldalak:   1