language

Intézmények:

Magyar Fejlesztési Bank (MFB) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [349]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A Fideszhez bekötött vállalkozók aranykora volt a NER 12 éve

2021-ben alig van már olyan gazdasági szektor, ami ne lenne többé-kevésbé Fidesz-közeli vállalkozók kezében. Kivétel a média, mert a médiavállalkozásaikat „elajándékozták”.

„Felcsúti” hitelek: Mészáros-bankok öntik a pénzt Tiborcz exkluzív projektjeibe

Bár a kormányfő vejének papíron nincs olyan érdekeltsége, amelybe ömlenének az állami források, mégsem apad ki soha a kasszája. Sőt: az elmúlt egy évben megduplázta exkluzív ingatlanjai, hoteljei számát. A kisgömböcprojekt Tiborcz Istvánék Marbellára költözésével sem állt le, és feltűnő, hogy az üzletember majd’ mindig a legnagyobb magyar közpénz-felhasználókba botlik a piacon. Vagy tőlük vesz, vagy nekik értékesít épületeket, esetleg épp együtt hasznosítanak egy-egy palotát – most épp Jászai Gellérttel közös budai villáját vettük észre. Tiborcz legjelentősebb partnere természetesen Mészáros Lőrinc, aki amellett, hogy szállodákat ad át neki, bankjai révén kölcsönökkel is elhalmozza. A 60 milliárd forintos adósságállományának 92 százaléka „felcsúti” hitelekből áll.

„Felcsúti” hitelek: Mészáros-bankok öntik a pénzt Tiborcz exkluzív projektjeibe

Bár a kormányfő vejének papíron nincs olyan érdekeltsége, amelybe ömlenének az állami források, mégsem apad ki soha a kasszája. Sőt: az elmúlt egy évben megduplázta exkluzív ingatlanjai, hoteljei számát. A kisgömböcprojekt Tiborcz Istvánék Marbellára költözésével sem állt le, és feltűnő, hogy az üzletember majd’ mindig a legnagyobb magyar közpénz-felhasználókba botlik a piacon. Vagy tőlük vesz, vagy nekik értékesít épületeket, esetleg épp együtt hasznosítanak egy-egy palotát – most épp Jászai Gellérttel közös budai társasházát vettük észre.

Húszmilliós szponzorpénzt kapott az állami Szerencsejáték-cégtől a Rogánt és Habonyt reptető család vállalkozása

A budaörsi repteret is üzemeltető családi céget 20 millióval támogatta meg augusztusban a Szerencsejáték Nonprofit Kft., amelytől megkapta a szokásos évi 150 millióját a zongorista Havasi Balázs más állami forrásokból is bőkezűen pénzelt vállalkozása is.

Vétójogot kapott egy állami tőkealap a Logiscool magániskola irányításában

A nemzetközi hírű intézményben mások is fantáziát látnak, az elmúlt években már érkezett hozzá milliárdos nagyságrendű befektetés.

53 milliárdos hitellel lett Fidesz-közeli tulajdonosa a cseh repülőgépgyárnak

Az adósság úgy is hatalmas összeg, hogy a magyar kormány is kötelezettséget vállalt a visszafizetésére.

Újabb 40 millió forintot kapott a CÖF a Szerencsejáték Zrt. leánycégétől

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. (SZNP) honlapján közzétett szerződéslista szerint július 1-én 40 millió forintot adtak a Békemenet szervezőinek. A CÖF mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) korábban már kapott két részletben 170 milliót az SZNP-től, és idén a szintén állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank is megtámogatta őket 25 millió forinttal. A CÖKA pedig nem csak a Békemenettel állt ki a Fidesz-kormány mellett: gyurcsányozós vándorkiállítással járják az országot, és ők rakták ki a stopgyurcsányos plakátokat is.

A magyar kormányszóvivő férjéé lett a legnagyobb cseh repülőgépgyártó

A korábban aláírt szerződés szerint most lett hivatalosan is Szalay-Bobrovniczky Kristóf cége, a HSC Aerojet a katonai kiképző és könnyű harcászati gépeket gyártó cseh Aero Vodochody tulajdonosa.

A CÖF-nek 6 hónap alatt kell felhasználnia az MFB-től kapott 25 millió forintot

Közadatigénylésben kértük ki a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) a CÖF alapítványának adott 25 millió forint támogatással kapcsolatos papírokat. A dokumentumok szerint Csizmadia László CÖF-elnök április 27-én kért pénzt az állami banktól, hogy tevékenységüket „a közjó érdekében” még hatékonyabban végezhessék. Az MFB vezetése egyöntetűen támogatta a kérelmet, és a szponzorálási szerződést június 10-én írták alá a kormány kedvenc szervezetével, aminek a pénzért cserében a bank logóját fel kell tüntetnie rendezvényein és kiadványain.

A magyar állam bankja közzétette a kifizetési listáit

Közel öt év után ismét közzétette az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank, hogy a banki tevékenységéhez nem kapcsolódóan mely alapítványoknak és cégeknek nyújtott támogatást. Az évi 50-250 millió forintos kifizetések kedvezményezettjei között vannak például kormánypárti politikusokhoz köthető alapítványok és sportszervezetek, a békementes CÖF, zenészek cégei, hajós vállalkozás és hajóverseny, a Szépművészeti programjait finanszírozó cég és a Portfolio kiadója.
Találatok: [349]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>