Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Magyar Földgázkereskedő Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Furcsa változások a titokzatos orosz–magyar gázcégnél

Az orosz gáz nagy üzlet. A kereskedelem legismertebb szereplője az éppen 25 éves orosz–magyar cég, a Panrusgáz. A Gazprom és az MVM mellett ennek a cégnek van egy kevésbé ismert bécsi hátterű tulajdonosa is, a Centrex. Utóbbinál nagy változás készül, és már új emberek bukkantak fel. Mi történhet a magyar gázpiacon?

A MET hozza a biztonsági gázt - És mi van a kulisszák mögött?

Az Orbán-kabinet most visszatölti a korábban általa lecsökkentett biztonsági gázkészleteket, rendre a kormányfő-közeli MET-et helyzetbe hozva.

Perlünk az orosz hosszú távú gázszerződésért

Bő kétévi pereskedés után tavaly, az E.on-ügylet előkészítő dokumentumaiból megtudtuk, hogy az azóta már a Magyar Földgázkereskedő Zrt. nevet viselő E.on földgáz-nagykereskedő megvásárlásával még a kormány saját szakértői szerint is 600 milliárd forintos kockázatot hordoz. A kockázat oka a Gazprommal fennálló hosszú távú gázszerződés, amelynek megismerésére most – egy közben megszületett alkotmánybírósági határozatra alapozva – újabb pert indítunk.

"Haverok talicskázzák ki a pénzeket"

Az LMP számításai szerint hárommillió háztartás energiaköltségeit lehetett volna 30-50 százalékkal csökkenteni abból a több mint egymilliárd forintból, amit a Magyar Földgázkereskedő Zrt. – az ellenzéki párt szerint feleslegesen - reklámra és kommunikációra költött. Erről az LMP társelnöke beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
Találatok: [4]  Oldalak:   1