language

Lapok:

Magyar Hang highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [80]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>

Elítélték a házát közpénzből felszerelő volt fideszes polgármestert

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a volt fideszes álmosdi polgármestert, aki közpénzből szerelte fel otthonát a legkülönbözőbb műszaki eszközökkel – értesült a Magyar Hang. Az egykori polgármester mellett bűnösnek mondták a Hajdú-Bihar megyei település korábbi jegyzőjét is.

Utaslistával bizonyítanák a pécsi buszperben, kik a valódi felelősök

A 2015-ös pécsi buszvásárlás miatt indult büntetőügy elsőrendű vádlottja szerint valójában nem ő, hanem fideszes nagymenők döntöttek arról, hogy Pécs városa 3,5 milliárd forintért vásárolta meg azt a buszflottát, amelyet néhány hónappal korábban még 2,9 milliárdért árultak. Állítását Hollandiába tartó repülőgépek utaslistájával támasztaná alá, szerinte ugyanis ezek azt bizonyítják, hogy kormánypárti politikusok is kijártak tárgyalni az üzletről. A Magyar Hang megismerte a bíróság által megküldött utaslisták tartalmát, azokon pedig Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő, valamint Csizi Péter volt alpolgármester neve is szerepel. Bánki megkeresésünkre tagadta a vádat, Csizi nem reagált.

Felszámolták az Erzsébet-utalványok forgalmazóját, forrás nélkül maradt a nyugdíjasok üdültetése

Végelszámolással megszűnt az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., így forrás nélkül maradt a nyugdíjasok szociális üdültetése. A korábbi évek kimutatásai szerint a nyaraltatásra szánt pénzekből bőven jutott NER-közelieknek is.

Nem adja ki az MTVA a félmilliárdos időjárás-jelentési szerződését

E-mailben feltett kérdéseinkre nem válaszoltak, majd miután közérdekű adatigényléssel akartuk kideríteni, hogy mi kerül közel félmilliárd forintba a közmédia időjárás-jelentésén, megtagadták a szerződés kiadását.

Lapzárta előtt váltatta le a polgármester a szekszárdi önkormányzati lap főszerkesztőjét

A koronavírus-járvány adta különleges felhatalmazásra hivatkozva váltotta le március 25-én délután Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere Babos Attilát, a Szekszárdi Vasárnap nevű önkormányzati lap megbízott főszerkesztőjét. A Szabad Pécs hírportál felelős szerkesztője, a szekszárdi önkormányzati lap volt főszerkesztője szerint teljesen egyértelmű, hogy politikai döntés született. Akkor is tudná ezt, ha nem lenne ebben már tapasztalata, de öt éven belül a harmadik alkalommal történik vele hasonló – szögezte le lapunknak eljuttatott közleményében.

Válaszolt Hadházynak a legfőbb ügyész: Két gyanúsított is van a Bicskén eltűnt 500 millió ügyében

Amint arról a lapunk már korábban beszámolt, a kínai vakcinabeszerzésben érdekelt magyar vállalkozás körüli cégháló egyik tagja már korábban részese volt egy beruházásnak, amelyhez ötszázmillió forintos uniós támogatást kaptak, azonban semmi nem valósult meg a fejlesztésből. Csütörtökön az évekkel ezelőtt tervezett, de el nem készült bicskei beruházás helyszínén tartott korrupcióinfót Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Zsíros szerződést hoztak az ünnepek a volt miniszternek

Érdekes állami megbízással gyarapodott Fellegi Tamás – a második Orbán-kormány fejlesztési miniszterének – egyik vállalkozása az év végén. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ugyanis havi bruttó 4,6 millió forintért szerződött a Fellegi Tamás (rész)tulajdonában és vezetése alatt álló EuroAtlantic Tanácsadó és Befektetési Kft.-vel.

Aki nem lép egyszerre, nem kap piacot a főtérre

Az atkári után most a ludasi piac ügyéről posztolt Facebook-oldalára Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Mindkét település Heves megyében, annak is a hármas számú választókerületében található, és a politikus beszámolója szerint mind a 26 milliós költségvetésű atkári, mind a 25 millióból létrejött ludasi piac hagy kívánnivalót maga után. Az Atkárról szóló bejegyzésében ezt írja: „26 millióból egy 10 négyzetméteres budit, egy három lemezzel lefedett asztalt és 150 négyzetméter lebetonozott placcot sikerült építeni”. Ludasról pedig ezt: „egy újabb »piac« 25 milliós EU-s támogatásból. Ludas 730 lakosú faluban, itt már kőbudira sem futotta a pénzből, csak egy konténert raktak le. Az atkári piachoz képest itt kerítés sincs (minek is), igaz, 150 négyzetméter beton helyett ugyanennyi térkövet raktak le, négy fedett asztal nem vasból, hanem fából készült.”

Újabb gyanúsítottjai vannak a Boldog István választókerületében sejtett visszaélésnek

Újabb gyanúsítottjai vannak a Boldog István választókerületében sejtett visszaélésnek, összesen 11 embert gyanúsítottak, köztük négy választott tisztségviselő van a hatóság látókörében.

Eltűnt az OTKA-nyertes ITM-államtitkár pályázata a győztesek listájáról

Ahogy lapunk is megírta, nemrég fény derült arra, hogy az egyébként is politikai beavatkozástól sújtott idei OTKA-pályázaton az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára, Boros Anita is nyert (pontosabban nyertesnek hozták ki), kutatócsoportja 36 millió forintot költhet el. Az OTKA a magyar tudománytámogatási rendszer alapköve, a kutatóknak pályázniuk kell, hogy a kutatási terveik finanszírozást nyerjenek.
Találatok: [80]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>