language

Lapok:

Magyar Hang highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [77]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>

Felszámolták az Erzsébet-utalványok forgalmazóját, forrás nélkül maradt a nyugdíjasok üdültetése

Végelszámolással megszűnt az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., így forrás nélkül maradt a nyugdíjasok szociális üdültetése. A korábbi évek kimutatásai szerint a nyaraltatásra szánt pénzekből bőven jutott NER-közelieknek is.

Nem adja ki az MTVA a félmilliárdos időjárás-jelentési szerződését

E-mailben feltett kérdéseinkre nem válaszoltak, majd miután közérdekű adatigényléssel akartuk kideríteni, hogy mi kerül közel félmilliárd forintba a közmédia időjárás-jelentésén, megtagadták a szerződés kiadását.

Lapzárta előtt váltatta le a polgármester a szekszárdi önkormányzati lap főszerkesztőjét

A koronavírus-járvány adta különleges felhatalmazásra hivatkozva váltotta le március 25-én délután Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere Babos Attilát, a Szekszárdi Vasárnap nevű önkormányzati lap megbízott főszerkesztőjét. A Szabad Pécs hírportál felelős szerkesztője, a szekszárdi önkormányzati lap volt főszerkesztője szerint teljesen egyértelmű, hogy politikai döntés született. Akkor is tudná ezt, ha nem lenne ebben már tapasztalata, de öt éven belül a harmadik alkalommal történik vele hasonló – szögezte le lapunknak eljuttatott közleményében.

Válaszolt Hadházynak a legfőbb ügyész: Két gyanúsított is van a Bicskén eltűnt 500 millió ügyében

Amint arról a lapunk már korábban beszámolt, a kínai vakcinabeszerzésben érdekelt magyar vállalkozás körüli cégháló egyik tagja már korábban részese volt egy beruházásnak, amelyhez ötszázmillió forintos uniós támogatást kaptak, azonban semmi nem valósult meg a fejlesztésből. Csütörtökön az évekkel ezelőtt tervezett, de el nem készült bicskei beruházás helyszínén tartott korrupcióinfót Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Zsíros szerződést hoztak az ünnepek a volt miniszternek

Érdekes állami megbízással gyarapodott Fellegi Tamás – a második Orbán-kormány fejlesztési miniszterének – egyik vállalkozása az év végén. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ugyanis havi bruttó 4,6 millió forintért szerződött a Fellegi Tamás (rész)tulajdonában és vezetése alatt álló EuroAtlantic Tanácsadó és Befektetési Kft.-vel.

Aki nem lép egyszerre, nem kap piacot a főtérre

Az atkári után most a ludasi piac ügyéről posztolt Facebook-oldalára Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Mindkét település Heves megyében, annak is a hármas számú választókerületében található, és a politikus beszámolója szerint mind a 26 milliós költségvetésű atkári, mind a 25 millióból létrejött ludasi piac hagy kívánnivalót maga után. Az Atkárról szóló bejegyzésében ezt írja: „26 millióból egy 10 négyzetméteres budit, egy három lemezzel lefedett asztalt és 150 négyzetméter lebetonozott placcot sikerült építeni”. Ludasról pedig ezt: „egy újabb »piac« 25 milliós EU-s támogatásból. Ludas 730 lakosú faluban, itt már kőbudira sem futotta a pénzből, csak egy konténert raktak le. Az atkári piachoz képest itt kerítés sincs (minek is), igaz, 150 négyzetméter beton helyett ugyanennyi térkövet raktak le, négy fedett asztal nem vasból, hanem fából készült.”

Újabb gyanúsítottjai vannak a Boldog István választókerületében sejtett visszaélésnek

Újabb gyanúsítottjai vannak a Boldog István választókerületében sejtett visszaélésnek, összesen 11 embert gyanúsítottak, köztük négy választott tisztségviselő van a hatóság látókörében.

Eltűnt az OTKA-nyertes ITM-államtitkár pályázata a győztesek listájáról

Ahogy lapunk is megírta, nemrég fény derült arra, hogy az egyébként is politikai beavatkozástól sújtott idei OTKA-pályázaton az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára, Boros Anita is nyert (pontosabban nyertesnek hozták ki), kutatócsoportja 36 millió forintot költhet el. Az OTKA a magyar tudománytámogatási rendszer alapköve, a kutatóknak pályázniuk kell, hogy a kutatási terveik finanszírozást nyerjenek.

A járványra hivatkozva milliárdokkal drágul a Magyar Zene Háza építése a Ligetben

19,2 milliárd forintról 23 milliárdra drágult a Liget-projekt részeként épülő Magyar Zene Háza – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő hétfői hirdetményéből. Az indoklás szerint az áremelkedést olyan körülményekkel indokolják, amelyeket a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre.

Csőd szélére vitte az erzsébetvárosi önkormányzati céget az ügyvezető, és beszállt a divatiparba

Lapunk értesülései szerint számos szabálytalanságra derült fény a fővárosi VII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Evikint Kft.-nél zajlott átvilágítás során, ezért hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen a kerületi rendőrkapitányságon. A vizsgálat a korábbi ügyvezető, a hajdúböszörményi Nyíri Dóra regnálása alatt történteket érintette. Az átvilágítás a közelmúltban zárult le. Az erről szóló jelentés szerint a volt ügyvezető önkormányzati felhatalmazás nélkül rendelte meg feladatok elvégzését az alvállalkozóktól. A konkrét munkákra kapott pénzt a cégnél több esetben nem az előre meghatározott célra, hanem más megrendelésekre költötték, így ezeket szintén felhatalmazás nélkül fizették ki. A jelentés alapján ráadásul egymás után kapta a megrendeléseket a hajdúböszörményi székhelyű, állami és fideszes önkormányzatok megrendelésein gyarapodó Tömb 2002 Kft. Jutott munka a Tömbbel azonos tulajdonosi körbe tartozó Épít-Takarít Bt.-nek is, amely meghívásos közbeszerzési eljárás után nyerte el a kerületben található Százház utcai park felújítását. Ám az Épít-Takarít nem jutott hozzá a munka teljes árához. Az ügy miatt felszámolási eljárás van kilátásban az Evikinttel szemben – derül ki a birtokunkban lévő iratokból.
Találatok: [77]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>