language

Intézmények:

Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. highlight_off

Személyek:

Magyar Péter highlight_off

Magyar Péter

Jogász, diplomata, 2002-től Fidesz-tag. 2009-ben feleségével, Varga Judittal Brüsszelbe költöztek, mivel Varga Áder János akkori EP-képviselő egyik politikai tanácsadója lett. 2010-től a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársaként folytatta pályafutását. 2011-ben a magyar uniós elnökség során szakdiplomataként csatlakozott Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletéhez.

2015-től a Miniszterelnökség alkalmazásában áll. 2018 szeptemberében vette át az állami MFB EU Jogi Igazgatóságának vezetését. 2019 és 2022 között a Diákhitel Központ vezetője. Varga Judit igazságügyi miniszter korábbi férje, 2023 márciusában jelentették be, hogy elválnak.

2024. februárjában távozott az állami vállalati pozícióiból (Magyar Közút és a Volánbusz igazgatósága), és nyilvánosan kritizálta a kormányzat korrupcióját, a kormánymédia működését. Ezt követően bejelentette: Talpra, magyarok néven politikai mozgalmat alapít. Az európai parlamenti választáson való indulás érdekében alelnökként csatlakozott a Tisza Párthoz.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Valaki nagyon megbocsátott: Simicska-emberek kezébe kerül a teljes magyar úthálózat

Eddig csak mínuszos hírként futott végig a sajtóban, hogy Simicska Lajos egykori főbizalmasa, Németh Lászlóné lesz a Magyar Közút felügyelőbizottsági elnöke. Pedig a helyzet pikánsabb: a kormány által 35 évre kiszervezett sztrádafejlesztés és -üzemeltetés magáncégeit is olyanok irányítják, akik a kormányfővel összekülönbözött pénztárnok-üzletember legfontosabb bástyái voltak. Például a nyitóképünkön Némethné mellett figyelő egykori államtitkár, a vízummutyikat is segítő Farkas Imre, valamint a kitaszított milliárdossal mindig egy lapon említett Szőke Gábor. Az államkapitalista „posztozkodás” során persze nem csak Simicska hívei kelnek új életre: a közszférától az év elején visszavonult Magyar Péter – Varga Judit miniszter hitvese – ugyancsak közutasként tér vissza a NER első ligájába.
Találatok: [1]  Oldalak:   1