language

Intézmények:

Magyar Kultúráért Alapítvány highlight_off

Magyar Kultúráért Alapítvány

A kultústratégiai jelentőségű események finanszírozására és támogatására létrehozott alapítvány.

Kuratóriumi elnöke Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Kuratóriumi tagjai:

Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója.

Závogyán Magdolna, Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője.

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Kelemen László ügyvéd.

Az alapítvány sokmilliárdos ingatlanvagyont kapott az államtól, közte a Zichy-kastéllyal, az Andrássy-palotával és a Hajógyári-sziget déli csücskével.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Kisújszálláson Demeter Szilárd alapítványa adhatott támogatást a fideszes jelölt kampányrendezvényéhez

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Magyar Kultúráért Alapítvány pénzével támogatták a fideszes polgármesterjelölt kampányrendezvényét a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban.

Megkapja a ZalaZone-t a Széchenyi István Egyetem

Rengeteg meglepetést tartogatnak azok a törvénymódosítási javaslatok, melyeket Csák János kulturális és innovációs miniszter terjesztett be november 14-én. A legrelevánsabb érdekesség, hogy a ZalaZone Zrt. a Széchenyi Egyetemhez kerül, az ózdi Digitális Erőművet a vadonatúj Magyar Kultúráért Alapítvány kapja meg, egy főiskolát pedig egyetemmé neveztek át.

Újabb milliárdos cég Demeter Szilárd alapítványának – még fogalma sincs, mit kezd vele

Egy, a napokban benyújtott törvényjavaslat szerint a Demeter Szilárd vezette Magyar Kultúráért Alapítvány újabb vagyonelemmel gazdagodik: a Forum Hungaricum Nonprofit Kft.-vel.

A kegyvesztettnek tűnő Demeter Szilárd a „szűkös körülmények" közt is nyomul

Eddig úgy lehetett tudni, hogy a Petőfi Irodalmi Ügynökség nem kapja meg korábban ígért állami támogatást, de akárhogy is, jelentős ingatlanfejlesztésre alapított leánycégeket.

Óriásit kavart a Fidesz, hogy megmentse a kuratóriumban ülő minisztereket a kínos magyarázkodástól

Először kihúzta, majd – miután ráébredt ennek következményeire – fű alatt gyorsan visszatenné a törvénybe azt a rendelkezést a Fidesz, mely engedélyezi, hogy politikai felsővezetők „másodállásban” kuratóriumi tagok legyenek a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokban.

Pókhálóként szövik át a közéletet a közpénzmilliárdokkal kitömött NER-közeli alapítványok

Minden képzeletet felülmúló pénzbőség jellemezte az egyetemek többségét is befaló közérdekű vagyonkezelő alapítványok tavalyi évét. A jólét elnyomja a kritikus hangokat, miközben közpénzből etetik a kormány holdudvarát, és terjesztik a szélsőségektől sem mentes konzervativizmust.

Sok százmilliárd forintos állami vagyont kaptak, de még email-címük sincs

Demeter Szilárd alapítványát 48 milliárd forintnyi közpénzből erősítik meg

A kormány határozatban rendelkezett arról, hogy erősíteni kell a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójához köthető Magyar Kultúráért Alapítvány „kultúrstratégiai tevékenységét”.

Milliárdok mennek el a Petőfi-emlékévre, de az új állandó kiállítás nem lesz kész időben

Még tavalyelőtt, 2020. december 1-jén döntött úgy az Országgyűlés, hogy a költő születésének 200. évfordulója alkalmából Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja a 2022-2023-as évet. Jut pénz operára, képregényre, filmekre, klubhálózatra és sok egyébre is. A Lezsák Sándor vezette lakitelki Népfőiskola Alapítványnak, a gurulós turulszobrok rendező cégének és Rákay Philipnek is jut a Petőfi-emlékévre szánt milliárdokból. A Demeter Szilárd által vezetett két, e célra létrehozott ideiglenes kollégium kilencmilliárd forintot fog szétosztani, a pályázati kiírások egy része nem született még meg. A múzeum állandó Petőfi-tárlata nem készül el a startra, de gondolva arra, hogy vajon a költő milyen programokat érezne magáénak, a nyári fesztiválokon talán már találkozhatunk a reformkori DJ-szettekkel.

Rejtett privatizáció: 2021-ben több ezermilliárdos vagyon került az államtól a kormánypárti alapítványokhoz

2021-ben a rendszerváltáskori privatizációhoz mérhető nemzeti vagyont adott ki az állam kezéből az Orbán-kormány. A több ezermilliárdos összértékűre becsülhető vagyontárgyakat ingyen kapták meg nagyrészt Fidesz-közeli figurák által vezetett vagyonkezelő alapítványok, amelyek ettől kezdve rendelkezhetnek a magyar egyetemek mintegy 70 százalékával, a legfontosabb országos kulturális intézményekkel, prémium ingatlanokkal, kastélyokkal, valamint milliárdos vállalati részvényekkel. A kétharmados törvénymódosítással a kormányközeli hálózat befolyását a korábbi állami vagyon felett egy jövő évi ellenzéki győzelem esetén is biztosították.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>