language

Intézmények:

Magyar Kultúráért Alapítvány highlight_off
Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. highlight_off

Magyar Kultúráért Alapítvány

A kultústratégiai jelentőségű események finanszírozására és támogatására létrehozott alapítvány.

Kuratóriumi elnöke Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Kuratóriumi tagjai:

Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója.

Závogyán Magdolna, Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője.

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Kelemen László ügyvéd.

Az alapítvány sokmilliárdos ingatlanvagyont kapott az államtól, közte a Zichy-kastéllyal, az Andrássy-palotával és a Hajógyári-sziget déli csücskével.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Rejtett privatizáció: 2021-ben több ezermilliárdos vagyon került az államtól a kormánypárti alapítványokhoz

2021-ben a rendszerváltáskori privatizációhoz mérhető nemzeti vagyont adott ki az állam kezéből az Orbán-kormány. A több ezermilliárdos összértékűre becsülhető vagyontárgyakat ingyen kapták meg nagyrészt Fidesz-közeli figurák által vezetett vagyonkezelő alapítványok, amelyek ettől kezdve rendelkezhetnek a magyar egyetemek mintegy 70 százalékával, a legfontosabb országos kulturális intézményekkel, prémium ingatlanokkal, kastélyokkal, valamint milliárdos vállalati részvényekkel. A kétharmados törvénymódosítással a kormányközeli hálózat befolyását a korábbi állami vagyon felett egy jövő évi ellenzéki győzelem esetén is biztosították.

Bemutatjuk Demeter Szilárd birodalmának sokmilliárdos ingatlanvagyonát

Demeter Szilárd kultúrtéesze alig egy év alatt sokmilliárdos ingatlanvagyonnal gazdagodott, szerzeményeik között van minden jelentősebb művésztelep, múzeumok, műemlékek, kastélyok és a Hajógyári-sziget közel harmada. A PIM-főigazgató által átvett ingatlanok kiadásából és a kulturális intézmények bevételeiből önmagában 100 milliós nagyságrendű bevételre számíthatnak a cégek, de ez eltörpül az állami támogatások mellett.

Komoly ingatlanbirodalmat ad Demeter Szilárd kezébe az állam

A Zichy-kastély után most Andrássy-palotát kapja meg Demeter Szilárd, amit a Hajógyári-sziget déli csücskével együtt az egyetemekhez hasonlóan közérdekű vagyonkezelő alapítványba szerveznek ki.
Találatok: [3]  Oldalak:   1