language
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [57956]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Kötelezettségszegési eljárást indít az EU a Mészároséknak adott autópálya-koncessziók miatt

Az Európai Bizottság három ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. A kormány 2022-ben adta 35 évre Mészáros Lőrinc és Szíjj László cégének az állami gyorsforgalmi utak meghatározó részének üzemeltetési jogát, amivel akár 700 milliárd forintot is kereshetnek.

Munkáslakásból a luxuslakásba – Így léptette le a színről a DK a volt momentumos polgármestert

Miután egy kicsi, földszinti munkáslakásból a kerület egyik legdrágább, újépítésű lakóparkjába költözött Újpest korábban momentumos polgármestere, egy hónappal később rájött, hogy őt mégsem annyira érdekli a kerületi politika, és már nem indul újra a választásokon. Helyette újdonsült pártjának, a DK-nak helyi alpolgármesterét, Trippon Norbertet indítja a baloldal június 9-én. Ha az időzítés (és a tény, hogy Déri éppen a DK-ba lépett át) gyanús lenne, akkor az is szemet szúrhat, hogy a két ingatlan között jelentős értékbeli különbség van. Itt lép színre a Trippon-matek: ha a kerület számlájáról rejtélyesen el is vándorol a pénz, valahol meg is jelenik. Mondjuk két ingatlan értékkülönbözetében. És persze mint mindig, most is ott vannak DK-s ügyvédek, akik a háttérben utasításra mozgatják a szálakat.

Nagyértékű XII. kerületi ingatlant játszott át a kormány a református egyháznak

A Református Egyháznak adott az állam egy közel huszonötezer négyzetméteres területet a főváros XII. kerületében, egyúttal módosítva a terület építési szabályzatait is, írja a Kétfarkú Kutya Párt kerületi alszervezete. Kocsis Máté és Gulyás Gergely egy tavaly februári salátatörvényben vitte át az országgyűlésen, hogy az érintett területet átadják az egyháznak „hitéleti, oktatási, felsőoktatási célok elősegítése” címen.

Először felügyelheti EU-testület a lobbiszabályok betartását

Az alkotmányügyi szakbizottság után a héten várhatóan az EP plenárisa is támogatni fogja egy uniós szintű etikai testület felállítását, amely egyelőre hét EU-intézményben felügyeli majd a választott politikusokra és tisztviselőkre vonatkozó magatartási szabályok betartását.

Úgy tűnik, mintha a zuglói önkormányzat fizetné Horváth Csaba kampányhirdetéseit, pedig nem

Több olvasónk jelezte, hogy valami nem stimmel Horváth Csaba facebookos hirdetései körül.

Valami nagyon nincs rendben az egyik taxitársaságnál

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel (City Taxi) szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt. A GVH gyanúja szerint a vállalkozás megtéveszti a fogyasztókat a vállalkozás lényeges jellemzője és általa nyújtott személytaxi szolgáltatáshoz kapcsolódó kötelezettségvállalásai tekintetében.
Találatok: [57956]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>