Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Magyar Úttörők Szövetsége highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Hosszú Katinkának szánja a kormány Csillebércet

Az állam felhagy a pereskedéssel, és inkább fizet Rácz Péternek, az Magyar Úttörőszövetség egykori elnökének, hogy őszre ténylegesen visszaszerezhesse a csillebérci tábort. Az első Orbán-kormány idején, csaknem két évtizede indult rendőrségi, ügyészségi vizsgálatok, majd bírósági eljárások hétfőn peren kívüli egyezséggel értek véget – értesült a 24.hu.

Jogerős: Csillebérc az államé, röpülnek az úttörők és az MSZP-káderek

Történelmi igazságtétel: a Válasz.hu értesülése szerint tegnap a Fővárosi Ítélőtábla 100 százalékban visszaadta az államnak az 1989-ben kijátszott csillebérci úttörőtábort a rajta álló vadászházzal együtt. A verdikt jogerős!

Simlis becsüs értékelte le Csillebércet

Fordulat történt pénteken Csillebérc ügyében. A magyar állam képviseletében fellépő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ügyvédje a Fővárosi Bírósághoz beadványt nyújtott be, amely azt tartalmazza, hogy a Csillebérci Úttörőtábor területén lévő vadászházra is igényt tart az állam.

A BKV az úttörőkön is segített

2007 júliusában a BKV állta a Magyar Úttörők Szövetségének dunai hajókirándulását – tudta meg lapunk. Ebben az időszakban éppen abból a körzetből táboroztak gyerekek a csillebérci úttörőtáborban, ahonnan az a Nyakó István került a parlamentbe, aki korábban ingyenbuszokat kért a BKV-tól.

Úttörőbecsület

A máig kísértő pártállami múltra panaszkodnak, a tetejébe bírósági perek tépázzák a hírnevüket. Az Úttörőszövetség elítélt vezetője, Rácz Péter mozgalmát új szervezetbe mentené át, MSZP-pártigazgató élettársa, Butor Klára pedig gyaníthatóan a hatóság megtévesztésének bűnébe esik.

Menjen, vagy maradjon az úttörővezető?

- Menjek vagy maradjak? - ezzel a kérdéssel fordul hamarosan a Magyar Úttörők Szövetségének (MÚSZ) közgyűléséhez Rácz Péter. Az úttörőszövetség elnöke azért kéri a civil szervezet legfőbb testületének döntését, mert hűtlen kezelés miatt jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság.

Elítélték a főúttörőt a csillebérci vadászház ügyében

Jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a csillebérci vadászház eladása ügyében hűtlen kezelés miatt a Magyar Úttörők Szövetsége egykori és jelenlegi elnökét a Fővárosi Bíróság csütörtökön.

Bár hűtlen kezelésért elítélték, nem vonul börtönbe a főúttörő

Jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a csillebérci vadászház eladása ügyében hűtlen kezelés miatt a Magyar Úttörők Szövetsége egykori és jelenlegi ügyvezető elnökét a Fővárosi Bíróság csütörtökön.

Közpénzek közelében a főúttörő

A megszűnőben lévő Magyar Úttörők Szövetségének több vezetője – köztük a hűtlen kezelés miatt nem jogerősen másfél évi felfüggesztett börtönre ítélt Rácz Péter és élettársa, Butor Klára, az MSZP pártigazgatója – alapítványt hívott életre az ifjúsági támogatások megszerzésére, ahhoz kapcsolódó programok végrehajtására – tudta meg lapunk.
Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>