language

Intézmények:

Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

A dinnyekartell nem kartell

Hiába állt ki Budai Gyula agrárállamtitkár több áruházzal közösen, és jelentették be, hogy mennyibe kerül majd a dinnye, a GVH nem tudta megállapítani a kartellezést.

Az állam megússza a dinnyekartellt, a Tesco még izgulhat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Antitröszt Irodája nem indít versenyfelügyeleti eljárást a dinnyetermesztés és kereskedelem ügyében a Penny Market Kft.-vel és a Vidékfejlesztési Minisztériummal (VM) szemben, miközben a Tescóval és több más áruházzal szemben folytatódik az eljárás.

Egy hétvégét élt a dinnyekartell

Hétfőn Budai Gyula agrárállamtitkár személyesen tárgyalt a Gazdasági Versenyhivatal elnökével, aligha függetlenül attól, hogy a GVH a múlt héten – részben a lapunkban megjelent cikkek nyomán – kartellgyanú miatt vizsgálni kezdte a 99 forintos dinnye ügyét.

Gyorsan elhalt a 99 forintos dinnyeár

A hétfői dinnyés sajtótájékoztatón kiderült, nincs 99 forintos rögzített ár a piacon. A kereskedelmi láncok és a termelők között létrejött megállapodás arról szól, hogy ameddig van magyar dinnye, árulják azt, és vegyék figyelembe az önköltségi árat. A CBA hétfőn már több mint 10 forinttal olcsóbban adta.
Találatok: [4]  Oldalak:   1