Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Vádemelési javaslat Leader-ügyben

Nyomozni kezdett a NAV Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium egy 8 évvel ezelőtti támogatási szerződése miatt Molnár Katalin ellen, és most vádemelési szakaszba ért az ügy a Magyar Idők szerint. Igazából már korábban megállapította az ügyészség a lap szerint, hogy a félmilliárdból 200 milliót jogosulatlanul használtak fel, a Kehi pedig azt, hogy az egyesület gyakran csak arra törekedett, hogy valami számlát szerezzen a költségei bizonyítására, ez vezetett most a vádemelési javaslathoz. A 200 milliót már tavaly visszafizettette velük a bíróság.

Még mindig tart a költségvetési csalás miatt folytatott nyomozás a Stécénél

A nyomozás ugyanis nem csupán a Szojka-stadion szomszédságában lévő dolinkai pálya „elmaradt” füvesítése ügyében folyik, amelyre a Stécé 28 millió forint TAO-pénzt kapott. A feljelentés egy önkormányzati ügyletre is kiterjed. A már említett dolinkai sportpályát az önkormányzat korábban egy forintért adta el az önkormányzat tulajdonában lévő Salgó Vagyon Kft.-nek. Tavaly viszont az egy forintért eladott pályát 28 millió forintért visszacserélte az önkormányzat, s saját vagyonából három ingatlant átadott a Salgó Vagyon Kft.-nek.

Fazekas elsőre bukta a pörköltet és a 410 milliót is

A földművelésügyi miniszter „érdes” kijelentései miatt indított pert Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese ellen. Mivel Gőgös véleménye összefüggésben áll a közügyekkel, attól függetlenül élvezi a véleményszabadság alkotmányos oltalmát, hogy helyes, helytelen, tetsző vagy nem, értékes vagy értéktelen gondolatot tartalmaznak-e – indokolta a földművelésügyi miniszter keresetének az elutasításában a veszprémi bíróság.

„Ezek a gazemberek pontosan tudták, hogy ennek semmi alapja sincs”

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyújtott be még júliusban vádindítványt pótmagánvádlóként a Földművelésügyi Minisztérium, és kérték a szocialista Gőgös Zoltán vagyonának zár alá vételét is. A vélelmezett tettest azonban elfelejtették megnevezni, ennek híján a bíróság a beadványt érdemben nem is vizsgálhatta.

A Fidesz kezére játszottak, de a bukásuk lett a vége

Egy politikai karaktergyilkosság érdekében az agrártárca nemcsak az Alkotmánybíróság döntésével ment szembe, de a Gőgös Zoltán ellen indított hadjárattal veszélybe sodorta néhány ügyész karrierjét is. Igaz, utóbbiakat senki nem kényszerítette, hogy egy politikai akcióhoz asszisztáljanak.

Félmilliárd forintot zárolnának Gőgös Zoltánék vagyonából

Csaknem félmilliárd forint értékben kérte a vagyoni zár elrendelését Gőgös Zoltán ügyében a Földművelésügyi Minisztérium. A tárca pótmagánvádlóként benyújtott vádindítványában különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt fordult a bírósághoz június végén.

Huszonkilencmilliót ért az összeollózott tanulmány

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a LEADER Közhasznú Egyesület egyik szerződése miatt: a Kehi gyanúja szerint a szervezet nem arra fordított egy több százmillió forintos támogatást, amire az összeget megkapta.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>