language

Intézmények:

Mahart Passnave Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Nagyon gáláns volt a kormány a Viking Sigyn hajót üzemeltető céggel

A Viking River Cruises AG svájci székhelyű folyami hajózási céget 2013 végén engedte be maga mellé a budapesti hajózási bizniszbe a magyar kormány, és rögtön adott neki egy gazdaságossági szempontok alapján nehezen értelmezhető kedvezményt: a szállodahajós svájciak hazavihetik annak a magyar kikötőüzemeltető cégnek a nyereségét, amelynek ők a legnagyobb díjfizetői.

Rogánhoz kerülnek az állami hajóscégek

Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. gyakorolja a jövőben a Mahart-PassNave Személyhajózási Kft. és a a Balatoni Hajózási Zrt. feletti tulajdonosi jogokat – derül ki Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek a tegnap esti Magyar Közlönyben közzétett rendeletéből.

Kikötőkkel szórják tele Budapestet a vizes vb-re

a vb-t lebonyolító BP2017 nonprofit Kft. 378,5 millió forintért rendelt nyolc hajót, pontosabban "Vízi személyszállítási szolgáltatást" a MAHART- PassNave Kft.-től; 495 millióért szerzett be úszódokkokat, négy helyszínre összesen nyolc darabot, szintén a MAHART- PassNave Kft.-től; ezekhez a partra épített részeket az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 116,5 millió forintért építteti T-Komfort Kft.-vel amelyek műszaki ellenőrzését pedig az Orient 9001 Kft. végezheti el, 2,9 millióért. Összesen tehát közel 993 millió forintért épülnek kompkikötők Budapestre a vizes vb alkalmából.

Igazgatója melegbárját támogatja a MAHART?

Újított a MAHART és már a show-bizniszben is érdekelt. Pontosabban mondva a cég igazgatója az egyik budapesti melegbár résztulajdonosa lett, ami még rendjén való is lehet. Az azonban érdekes, hogy az állami cég, hogy, hogy nem, épp ebben a bárban osztott szét majd félszáz nyereményt, több millió forint értékben.

Olajgate: cáfol a Malév és a Mahart

Az olajügyek koronatanújaként számon tartott Nógrádi Zsolt legutóbbi tévényilatkozatában azt állította, hogy a BKV, a Malév, valamint a Mahart is kapott a szőkített üzemanyagból a '90-es évek első felében. Utóbbi két cég cáfolta a vádakat, a közlekedési vállalat illetékese nem kívánt nyilatkozni.
Találatok: [8]  Oldalak:   1