language

Lapok:

Mandiner highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

NAIH-vizsgálat: külföldre vihették az előválasztásra regisztrálók adatait

Az adatvédelmi hatóság minap lezárult vizsgálatából kiderült, hogy bonyolult megrendelői lánccal rejtették el, ki lehetett a tényleges adatkezelője azoknak a politikai véleményeket is tartalmazó személyes adatoknak, amelyeket valakik külföldre vittek ki a 2022-es választások előtt. Az ellenzéknek kedvező hírhedt telefonhívás- és sms-áradat miatti vizsgálat azonban több visszaélésre is rámutatott. A baloldal kampányán rengeteget dolgozó DatAdat cégcsoport mindeközben azzal védekezett, „nem tudta beazonosítani”, kik voltak a konkrét hívások megrendelői.

Házkutatást tartott az adóhatóság a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-nél

A hatósági intézkedés a sok százmilliós számlagyár ügyébe belebukó, jelenleg is letartóztatásban lévő egykori ügyvéd, Vig Mór elleni eljárás keretében történt – tudta meg a Mandiner.

Öt év fegyházbüntetésre ítélte kémkedés miatt a Kúria a volt jobbikos Kovács Bélát

A harmadfokon eljáró bíróság szerint az egykori EP-képviselő nemcsak előkészületeket tett az Európai Unió intézményei ellen kémkedésre, hanem meg is valósította azt.

Jól jövedelmező üzlet baloldali önkormányzatoknak dolgozni – vallja Gyurcsány és MZP tanácsadója

Soós Edvin már a 2019-es önkormányzati választások előtt feltűnt a XV. kerületben, Újpesten és Tatabányán. Jelenleg Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt, Varju László DK-s országgyűlési képviselő és Déri Tibor momentumos polgármester mellett dolgozik.

Bűnösnek találta a bíróság Gődény Györgyöt, felfüggesztett börtönt kapott

A vírusszkeptikus gyógyszerész rémhírterjesztés miatt egy év börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. Gődény egy tavaly megjelentetett írásában egyebek mellett víruspropagandának titulálta a kormányzat pandémia elleni intézkedéseit, a kötelező szájmaszkról pedig azt írta, hogy ártalmas az egészségre. A bíróság által hozott büntetővégzés még nem jogerős.

Itt az újabb fővárosi botrány, a BKV hajózási tendere

A „forráshiányos” BKV tavaly júniusi nagy hajóüzemeltetési tenderét a Magyar Kikötő Fejlesztő és Hajózási Üzemeltető Zrt. nyerte, ám a Világgazdaság idei cikke szerint a pályázat első számú vesztese, tehát közvetlenül a nyertes mögé sorolt Rubin Group Kft. jogorvoslati kérelmet nyújtott be, a „BKV Hivatásforgalmú menetrendszerinti közszolgáltatás üzemeltetése hajókkal, üzemeltetési szerződés keretében” tárgyú közbeszerzési eljárása ellen a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Így a folyamat amúgy is elakadt.

Közel félmilliárdot szedtek ki a DatAdatból Bajnaiék

Gigászi osztalékelőleget fizetett ki a Dessewffy Tiborhoz és Ficsor Ádámhoz is köthető cég a taggyűlési jegyzőkönyv alapján. A csatasorba állított cégek közül a legfontosabb a DatAdat Professional Kft., amelynek ügyvezetője Ficsor Ádám korábbi polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter. Emellett felelős pozícióban van Szigetvári Viktor korábbi államtitkár, egykori MSZP-s kommunikációs stratéga, a megszűnt Bajnai-párt, az Együtt alapítója.
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>