language

Akták:

Margit híd felújítása highlight_off

Kulcsszavak:

műemlékvédelem highlight_off

Margit híd felújítása

Margit híd felújítása

A Margit hidat az eredetileg becsült ár több, mint duplájáért - 13 milliárd helyett 30 milliárdos összköltséggel – újították fel 2009 és 2011 között. 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Így nőtt 5 milliárdról 32 milliárd forintra a Margit híd felújításának költsége

„Annyiba került, mintha egy centiméter vastagon bevonták volna arannyal” – nagyjából így él a köztudatban a Margit híd felújítása. Az bizonyos, hogy az eredetileg tervezett költség többszörösébe került a projekt, érdemben senki nem ellenőrizte, és a mai napig nem nyilvánosak azok az adatok, amelyek alapján igazolni vagy cáfolni lehetne a sokmilliárdos túlárazás gyanúját. A politikailag talajt vesztett, meggyengült integritású városháza, kezében a 30 milliárddal, ideális üzleti partnere volt a nagyétvágyú kivitelezőknek.

Felújítás aranyárban – avagy miért drága a Margit híd?

A fővárosi projektek esetében már megszokott költségnövekedés a Margit hidat sem kerülte el, ám az, hogy a híd rekonstrukciója az eredetileg becsült összeg duplájába került, még a költségtúllépésben tapasztalt várospolitikusokat is meglepte. Hogy szállt el így a hídfelújítás ára?

Milliárdokat veszíthet a főváros a hibás rakpartszakasz miatt

Tizenötmilliárd forint uniós támogatástól eshet el Budapest, ha nem építik újjá a budai alsó rakpart Margit híd alatti kőfalát, az ugyanis osztályon aluli minőségben készült, a főváros pedig így vette át, a Budapest Világörökségéért Alapítvány szerint jogszerűtlenül, emiatt pedig európai uniós vizsgálat is indult.
Találatok: [3]  Oldalak:   1