Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Marslakók Produkciós Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Ügyészi megrovást kapott az MTVA volt sajtófőnöke közadatok eltitkolásáért

Két és fél évbe telt, de jobb sztorit írt az élet és a magyar büntető igazságszolgáltatás a Marslakók-ügyből, mint amilyen maga a sorozat volt. Lefoglalás az MTVA Kunigunda utcai székházában, elfogatóparancs az adateltitkoló céges politikát végrehajtó munkavállaló ellen, és egy rejtélyes, aláíratlan munkaköri leírás. Tanulságos történet következik azon középvezetők számára, akik aláírásukkal vállalják a közérdekű adatokkal kapcsolatos visszaéléseket.

Büntetőeljárás folyik az MTVA adateltitkolása miatt – a rendőrség elfogatóparancsot adott ki

Közel két éve tettünk közérdekű adattal visszaélés miatt feljelentést az MTVA-val szemben, oka: jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy az MTVA köteles kiadni a Marslakók című sorozat költségeiről szóló dokumentumokat és a műsor megszüntetéséről szóló szerződést, de ennek nem tettek eleget.

Nyolcvanöt milliót fizetett a köztévé Jáksó cégének a Marslakók megszüntetéséért

Összesen nyolvcanötmillió forintot fizetett az MTVA Jáksó László producer cégének, a miután a céggel tavaly augusztusban felbontották a Marslakók című szappanopera gyártásáról szóló szerződést - derül ki azokból dokumentumokból, amelyeket csütörtökön tett közzé honlapján a szervezet.

Amit még nem csináltunk: adateltitkolásért feljelentjük a közmédia-óriást

Az atlatszo.hu feljelenti a rendőrségen (PDF) az MTVA-t közérdekű adatok eltitkolásának bűncselekménye miatt. Az dolog előzménye a Marslakó-ügy: jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy a kért adatok a nyilvánosságra tartoznak, az MTVA mégsem hajlandó nyilvánosságra hozni őket. Vajon meddig mennek még el?

Nem akarja kiadni az MTVA, hogy mennyibe kerültek Jáksó Marslakói

Előbb első-, most pedig másodfokon is megnyerte az Átlátszó azt a pert, amit a Marslakók című sorozat költségeiről szóló dokumentumok nyilvánosságáért és a műsor megszüntetéséről szóló szerződésért indítottak. Az MTVA mégsem küldte meg az adatokat, pedig a határidő már letelt.

atlatszo.hu vs MTVA: Első fokon nyilvános, mennyit kaszált Jáksó a Marslakókkal

A Fővárosi Törvényszék hétfői első fokú ítélete kimondja: az MTVA köteles átadni az atlatszo.hu-nak a Marslakók című sorozat költségeiről szóló dokumentumokat és a műsor megszüntetéséről szóló szerződést.

Megátalkodottan titkolja közérdekű adatait az MTVA – megint bepereltük

Rossz adatgazdának minősül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Az állami cég rendre megtagadja a közérdekű adatigénylésekre történő válaszadást, akár postán kapja az adatigényléseket az atlatszo.hu-tól, akár emailben, a KiMitTud közadatigénylő portálon keresztül, az adóforintjaik felhasználása miatt aggódó állampolgároktól.

Százmilliókat vittek el a Marslakók

Alig öt hónappal az indulás után véget ér a Marslakók című köztévés napi sorozat. Bár kevés remény volt a megszüntetésére, az MTVA és Jáksó László producer belátta, hogy ebből már nem lehet többet kihozni.

Űrgammák újratöltve – kikérjük a Marslakók szerződését

Jáksó László televíziós celeb cége Marslakók címmel napi szappanoperát fog gyártani a közmédiumoknak, a több évre szóló, milliárdos nagyságrendű koprodukciós szerződést hétfőn írták alá.
Találatok: [10]  Oldalak:   1