Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Mártha Imre highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Kocsis István, egy sokáig védett személy

2008 közepén az akkor kormányzó Gyurcsány Ferenc küldte el. Ennek valós okai máig tisztázatlanok, de a szocialista miniszterelnökhöz állítólag az MVM-vezér egyre szélesebb körű jobboldali kapcsolatairól jutottak el hírek. MVM-es távoztát követően a fővárosi irányítású BKV vezetője lehetett, ahonnan sem a – jogerős elmarasztalással valóban meg nem erősített – MVM körüli botrányok, sem a kormányváltás vihara nem mozdította el.

Gyorsan megszüntetett MVM-nyomozás

Az MVM gyanús ügyei kapcsán az előző vezérigazgatóval, Mártha Imrével összefüggő büntetőeljárás nemrég bűncselekmény híján lezárult. Elődje, Kocsis István jelenlegi BKV-vezér időszaka kapcsán viszont még mindig nyomoznak.

Az MVM alkotmányos költsége

„A BKV korrupciós ügyei eltörpülnek az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Zrt.-nél (MVM) folyó gazemberségekhez képest" - interpellálta tavaly a miniszterelnököt a Fidesz, a kormányváltás óta viszont nem háborgatták ezt a csontvázat.

Leváltották az MVM vezérét, Baji Csaba az új elnök

Menesztik az egyik legnagyobb állami cég, a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) elnök-vezérigazgatóját, Mártha Imrét – értesült a hvg.hu. Úgy tudjuk, maga Mártha sem számított arra, hogy maradhat. Helyére a cég mai közgyűlésén Baji Csabát választották meg. Baji az előző Fidesz-kormány idején a paksi atomerőmű vezérigazgatója volt.

Nincs is székházügy?

Újabb fejezettel gazdagodott a Magyar Villamos Művek (MVM) körüli botránysorozat, miután ismeretlen feljelentők miatt a Fővárosi Főügyészség két ügyben is nyomozást rendelt el, két másikat pedig összevont már folyó eljárásokkal.

'Bejelentők' akcióban: Tízmilliárdok folytak el az MVM-től?

Különösen jelentős, több tízmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség az MVM Zrt. székházvásárlásával, valamint a Szélerőmű-projekt beruházásával összefüggésben - tudtuk meg Skoda Gabriellától, a főügyészség szóvivőjétől.
Találatok: [6]  Oldalak:   1