language

Intézmények:

Mathias Corvinus Collegium Alapítvány highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:
Müpa Nonprofit Kft. highlight_off

Mathias Corvinus Collegium Alapítvány

Az Mathias Corvinus Collegiumot fenntartó alapítvány.

Kuratóriumi elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Kuratóriumi tagiai:

Szalai Zoltán, a Mandiner lapigazgatója.

Madarász László, a Postabank volt elnöke.

Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektora.

Szakács Áron László, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője

A kormány elitképzőjeként hivatkozott MCC-t Tombor András alapította 1996-ban. A kollégium a közép- és felsőfokú tanulmányaikat végző diákoknak kínál képzéseket, ösztöndíj- és programlehetőségeket. 

Az MCC-t a Tomborékhoz köthető Tihanyi Alapítvány tartotta fenn, ez ma már a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány néven közérdekű vagyonkezelő alapítványként (KEKVA) működik. Az MCC-be 2010 óta jelentős állami vagyont csatornáztak át: a közvetlen pénzbeli támogatások, illetve Mol- és Richter részvények mellett ingatlanokkal (pl. debreceni Aranybika szálló, révfülöpi üdülő és vitorláskikötő, Gellért-hegyi kollégium épület) is gyarapodott a fenntartó alapítvány, 2023 nyarán pedig a Libri-Bookline cégcsoport is az MCC többségi tulajdonába került.

A szervezet vagyona a 2023-ban az 500 milliárd forintot a megközelítheti

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

Nettó 150 millióért reptetnék a Magyar Birkózó Szövetség tagjait

Lejárt a korábbi szerződés, így új közbeszerzést írt ki a Magyar Birkózó Szövetség. A szervezet ezúttal kisebb összeget szán repülőjegyekre, és bár az ajánlattételi határidő január 21-én lejárt, egyelőre nem tudni, ki kapja a megbízást. Ha minden a korábbi évekhez hasonlóan alakul, akkor nagy valószínűséggel a Mauri Kft. lesz a befutó.

Akad pár ismerős név az Emmi szerződéslistáján

Nyilvánosak a novemberi szerződések, a keresztényüldözésről, kereszténység helyzetéről és a radikális iszlamizmusról szóló tanulmányokra százezrek mentek el.
Találatok: [2]  Oldalak:   1