Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Közgép Zrt. highlight_off
Találatok: [8]  Oldalak:   1

A Közgép építette volna a sorompókamerákat, a MÁV törölte a tendert

254 millió forintja volt a MÁV-nak vasúti átjárókba telepíthető kamerákra 2014-ben, ebből 99 helyen lehetett volna büntetés kiszabására is alkalmas rendszer. Kétszer írtak ki közbeszerzést, a másodikra 2015-ben, a G-nap után pályázott a KÖZGÉP vezette konzorcium. Mivel a tervezettnél háromszor nagyobb árat adta, a MÁV törölte a projektet.

Fidesz-közelben landoltak a 4-es metró korrupciós ügyének főszereplői

Az Orbán-kormány Magyarország legnagyobb korrupciós botrányának nevezte tavaly a 4-es metró ügyét, azóta viszont mélyen hallgat róla. Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője és munkatársa tényfeltáró munkájának konklúziója szerint nem ok nélkül: a visszaélések egykori főszereplői nyakig ülnek a NER legpiszkosabb üzleteiben.

Újabb milliárdos közbeszerzésen kaszált Simicska érdekeltsége

Eseti szerződések keretében összesen 1,3 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a Közgép Zrt. – jelent meg a hétfői Közbeszerzési Értesítőben. A kiíró a MÁV Zrt. volt, vasúti hidak és acélszerkezetek felújítására és állagmegóvására írták ki a tendert.

Felállhat a MÁV ügyeit vizsgáló bizottság

A szocialista és a jobbikos képviselők támogatásával az LMP 89 aláírást gyűjtött össze, így a házszabály alapján felállhat a MÁV ügyeit vizsgáló parlamenti bizottság, jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője. Az LMP benyújtotta az országgyűlésnek a testület létrehozásáról szóló javaslatot.

MÁV és a korrupció: zúzottkőből is csak egyféle jó

A MÁV-nál hagyományosan nagyok a korrupciós kockázatok, de a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a nagy közbeszerzéseknél, hanem a társasági struktúra minden szintjén, és nagyon sokan érintettek benne. Mintha még ma is a néptulajdont lopnák. A hvg.hu korrupcióellenes sorozata az államvasútról.

A nem úriember szakszervezetisek és a pasas

Elmúltnyolcévezés, elmúltkétévezés, közgépezés, hazugozás – napirend előttiek a parlamentben.

A kecskén túl – Simicska Lajos és a Közgép-közeli üzlettárs terjeszkedése a Bakonyban

A PestiSrácok.hu körülnézett Simicska Lajos és neje leendő hárskúti kecskefarmján. Kiderült: többről van szó, mint egy korábbi mahiros reklámcég gyors átkereszteléséről, vagy a párosujjú patások iránti újkeletű romantikus vonzalomról. A birtokunkba került dokumentumokból ugyanis kiderül: az agrárvállalkozásnak helyt adó hárskúti ingatlant a Simicska-család egy olyan vállalkozótól vette, aki épp most próbálja egy Közgép-közeli üzletember önzetlen támogatásával megszerezni a szomszédban fekvő, korábban a Bábolnai Állami Gazdasághoz tartozó kerteskői ménesbirtok ötszáz hektáros területét. Az érintett üzletember Kosik János, aki a kormány kedvenc kivitelező cégének több vagyonelemét is birtokolta korábban, sőt: főszerepet játszott abban, hogy a MÁV Zrt. értékes üzemegységei a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt.-hez kerültek. Most viszont önzetlenül fedezetet nyújt a birtok tervezett megvásárlásához. Az is tény, hogy miután Simicskáné és Kosikné a közelmúltban hárskúti polgárokká váltak, helyi lakosként akár indulhatnak is a környékbeli földekre kiírt más állami pályázatokon.

Közgépes megbízás az MVM-leánynak

Egy olyan konzorcium, amelyben a Fideszhez közel állónak tartott Közgép is részt vesz, hatmilliárdos megbízást adott az állami Magyar Villamos Művek leányvállalatának részvételével pályázó csoport számára vasúti felsővezeték-építésre.
Találatok: [8]  Oldalak:   1