language

Akták:

Maxi-Dubaj Rákosrendezőn highlight_off

Maxi-Dubaj Rákosrendezőn

Maxi-Dubaj Rákosrendezőn

2023 novemberében a VSquare hírlevélben jelent meg először, hogy akár felhőkarcoló is épülhet a Rákosrendező vasútállomás közelébe tervezett fejlesztés keretében, amelyet egy közel-keleti befektető valósíthat meg. A beruházásról már 2023 során folytak tárgyalások az Emaar Properties és a magyar kormány között, ezekről azonban Budapest Főváros és Zugló Önkormányzata is csak a sajtóhírekből értesült.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

„A maga nemében világcsúcs” Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

A Rákosrendezőre tervezett „mini-Dubaj” beruházás értékes fővárosi területek elkótyavetyélésével járna, és hosszú évekre lekötné a teljes építőipari kapacitást, felverné a budapesti ingatlanárakat – mondja a főpolgármester, aki két fideszes jelölttel, de csak egy komoly kihívóval számol június 9-ére.

Gyakorlatilag felmondhatatlan szerződést kötött az állam az Egyesült Arab Emirátusokkal mini-Dubajról

A rákosrendezői új városrészről egyetlen egyeztetés volt, a budapestieket nem kérdezték.

Aláírták a szerződést Szijjártóék: ötmilliárd euróból építi fel a rákosrendezői mini-Dubajt az emírségekbeli fejlesztő

Ötmilliárd euróból épülhetne fel a Rákosrendezőre tervezett új városrész, közkeletű nevén a mini-Dubaj. Szijjártó Péter szerdán találkozott és egyeztetett az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi miniszterével, Táni bin Ahmed al-Zejudival. A külgazdasági és külügyminiszter „zászlóshajó projektnek” nevezte a fejlesztést.

Sietős lett mini-Dubaj területének kiürítése, csődbe viheti a helyi vállalkozókat a rövid határidő

Felgyorsulhattak az események Rákosrendezőn, mert hirtelen nagyon sürgőssé vált a mini-Dubaj területének kiürítése. Nagyon sok bérlőnek olyan rövid határidővel mondta fel a MÁV a szerződését, ami a vállalkozásuk működését is ellehetetleníti.

Indul a mini-Dubaj előkészítése, elkezdik kiüríteni Rákosrendező területét

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közleménye alapján megkezdődött a “mini-Dubaj” néven elhíresült beruházás előkészítése Rákosrendező területén. A minisztérium utasítására a MÁV megindította a bérleti és egyéb használati szerződések felmondását, illetve felszólította a hátrahagyott vagy engedély nélkül felhúzott ingatlanok használóit a terület átadására.

Itt a látványvizsgálat: ekkorák lehetnek a toronymonstrumok a Hősök tere mögött

Látványvizsgálat igazolja: jóvátehetetlenül megváltozik a Hősök tere látképe, de egész Budapest panorámája is, ha 240 méter magas tornyokat húznak fel Rákosrendezőn. A Válasz Online elsőként közli a főváros által készíttetett vizsgálatok eredményét. Mindeközben olyan híreket is hallottunk, hogy ennél is nagyobb, 460 méter magas felhőkarcolót, Európa legnagyobb plázáját, 50 ezer lakást építene a területen a dubaji ingatlanfejlesztő a kormány segítségével. Minden jel arra mutat, hogy brutális léptékű, Budapest fejlődését kimondottan rossz irányban befolyásoló beruházás készül. A tárgyalások titokban zajlanak, sem a nyilvánosságot, sem a városvezetést nem vonják be érdemben. Legfeljebb a nemzetközi megállapodás szűkszavú utalásaiból következtethetünk – ami önmagában sem normális állapot.

Karácsony Gergely kevesli a 300 milliárdot, amit a kormány Rákosrendezőre szánt

Reagált a mini Dubajként elhíresült rákosrendezői beruházás részleteire Karácsony Gergely. A nemzetközi megállapodás tervezete január 11-én került fel a kormány honlapjára. A főpolgármester Angyalföldre kihelyezett kabinetülése után tartott a témában sajtótájékoztatót.

Alakul a maxi-NER-biznisz a rákosrendezői maxi-Dubaj-projektnél

Garancsi István egyik fontos embere irányítja a beruházó Mohamed Alabbar magyarországi cégét. Számos más fejlemény is alátámasztani látszik, hogy a kormányzati megbízásokkal eddig is bőségesen ellátott gazdasági szereplők ebből a projektből is hasznot húzhatnak.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>