language

Személyek:

Mészáros József highlight_off

Intézmények:

Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. highlight_off

Mészáros József

1958-ban született Budapesten, szociológus és matematikus, a KDNP pártalapítványának, a Barankovics István Alapítványnak kuratóriumi elnöke.

Az első Orbán-kormány alatt, 1998-2002 között az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál volt főigazgató-helyettes, majd főigazgató, a második Orbán-kormány kezdetén ismét főigazgató lett az ONYF élén, majd 2017-től a Magyar Államkincstár elnöke, mely tisztségéről 2021 márciusában mondott le.

2021-től a Nyíregyházi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Rejtett privatizáció: 2021-ben több ezermilliárdos vagyon került az államtól a kormánypárti alapítványokhoz

2021-ben a rendszerváltáskori privatizációhoz mérhető nemzeti vagyont adott ki az állam kezéből az Orbán-kormány. A több ezermilliárdos összértékűre becsülhető vagyontárgyakat ingyen kapták meg nagyrészt Fidesz-közeli figurák által vezetett vagyonkezelő alapítványok, amelyek ettől kezdve rendelkezhetnek a magyar egyetemek mintegy 70 százalékával, a legfontosabb országos kulturális intézményekkel, prémium ingatlanokkal, kastélyokkal, valamint milliárdos vállalati részvényekkel. A kétharmados törvénymódosítással a kormányközeli hálózat befolyását a korábbi állami vagyon felett egy jövő évi ellenzéki győzelem esetén is biztosították.
Találatok: [1]  Oldalak:   1