language

Lapok:

Metropol highlight_off

Metropol

A Metropol (2008-ig Metro) egy ingyenes, hétköznapokon megjelenő, színes, fővárosi napilap Magyarországon. 2016. június 14-ig az újság a Metro International tagja volt, ezután 4 évre megszűnt. 2020. július 20-án bejelentették, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt. újraindítja a Metropolt. (Wikipédia)

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Menesztették a kispesti korrupciós balhéról elhíresült „Mr. 40 Százalék”-ot

Szeptembertől már nem dolgozik az MSZP-s Gajda Péter vezette kispesti önkormányzatnak Kránitz Krisztián, aki szocialista képviselőként kezdte, majd később vagyonkezelő lett, de kirúgásakor már csak a kispesti vagyonért felelős szimpla munkatárs volt, legalábbis papíron. Korábbi lefokozása azután történt, hogy négy évvel ezelőtt nyilvánosságra került egy titkos felvétel, amelyen egy akkori szocialista képviselőre, Lackner Csabára hasonlító személy a baloldalhoz köthető korrupciós ügyekről, és azok bonyolításának mikéntjéről beszélt, miközben egy fehér port tartalmazó kisebb zacskót lóbált a ventillátor előtt átszellemülten.

Újabb részletek az Eötvös Gimnázium vesztegetési botrányáról: több mint 10 éve lehet kenőpénzért bejutni

Magas beosztású szülők gyerekeit is „befizették”: itt a névsor! Sok-sok éve fogadnak el kenőpénzt a fővárosi Eötvös József Gimnáziumban azért, hogy olyan diákok is felvételt nyerjenek, akiknek nem sikerült a felvételin az írásbelijük. A leggazdagabb szülők gyerekei külön előnyt élveztek!

Így vált köddé az Európai Bizottság 1,5 milliárdja egy romos ház miat

Karácsony Gergely mintaprojektje helyett előbb egy koszos telek, aztán egy romos ház... A baloldal éppen versenyez a felelősség maszatolásában, de nem fogják bevállalni, hogy eltapsolták azt a támogatást, amit közvetlenül Brüsszeltől kaptak, és amihez a hozzá nem értés és a határidőcsúszások miatt 690 milliónyi önrészt is hozzátettek – mondta el lapunknak a zuglói Fidesz elnöke a Karácsony Gergely-féle „Mintaház” projektről.

Helyreigazítás a „Legalább 50 milliárdos ingatlanbirodalmat rejteget a fővárosi közműcégek csúcsvezetője”

Cikkünkben valótlanul állítottuk azt is, hogy Mártha Imre ellen három ügyben indult korábban büntetőeljárás. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre ellen egyetlen ügyben sem indult büntetőeljárás. Cikkünkben valótlanul állítottuk azt is, hogy Mártha Imre egy részvénytársaság révén elsődlegesen tulajdonolja és irányítja az ugyancsak több milliárdot érő balatonalmádi kikötőt és a Vitorlás Kikötő Zrt. aranyrészvényese. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre és egy általa tulajdonolt gazdasági társaság a kikötőt tulajdonló cég részvényeinek 3,45 %-át tulajdonolja, Mártha Imrének a többi részvénytulajdonossal szemben semmilyen tulajdonosi előjoga, többletjoga nincsen, „aranyrészvénnyel” – mivel ilyen a Vitorlás Kikötő Zrt-ben nincs – Mártha Imre nem rendelkezik. Cikkünkben valótlanul híreszteltük azt, hogy Mártha Imre egy magánnyomozó közreműködésével próbálja kideríteni, hogy ki lehet az, aki széles körben elérhetővé tette a fővárosi közműcégek dolgozói számára Mártha posztjait.

150 milliós villát épített engedély nélkül a neves magyar baloldali politikus

Építési engedély nélkül, a hatóságokat félrevezetve épített magának álomvillát a harsányságáról, erőszakos akcióiról ismert baloldali politikus Budapest egyik legdrágább kerületében. Ráadásul régi parasztháznak próbálja álcázni a legalább 150 milliót érő épületet. Éppen az a Tordai Bence építkezett jogsértő módon, aki hosszú ideje a lehető legharsányabban támadja az ugyancsak engedély nélkül építkező milliárdost, Csipak Pétert.

Egzotikus pálmafákat ültetett medencéje partjára Horváth Csaba, a zuglói korrupciós botrány MSZP-s főszereplője

Zugló vesztegetési pénzek elfogadásával gyanúsított baloldali polgármestere legalább tízmillió forintot költött arra, hogy méregdrága egzotikus pálmafákat telepítessen budai luxusvillája kertjébe. Erről értesült a Metropol MSZP-s forrásokból. A növényeket külön erre a célra épített, gázzal fűtött speciális üvegház védi a hidegtől. A havonta elégetett gáz legalább négy-öt család fűtési számláját teszi ki. Az üvegházak fűtését a korrupcióval gyanúsított politikus távirányítóval is tudja szabályozni.

Megindult a rendőrségi nyomozás Mártha Imre gyanús strómanszerződése ügyében

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda megkeresésünkre közölte: eljárást folytatnak Mártha Imre, a budapesti közművezér strómanszerződése ügyében, Budai Gyula országgyűlési képviselő feljelentése nyomán. A színlelt szerződés révén Mártha Imre elrejthette sokmilliárdos ingatlanvagyonát, de potom összegért bármikor visszavásárolhatja.

Strómanok mögé rejti vagyonát a fővárosi közműcégek csúcsvezetője: itt a bizonyíték!

A szerződés szerint a Lázár Houses-ban 26 százalék részesedést tulajdonoló dr. SZ.SZ.L. nevű ügyvéd öt évre, egy meghatározott – valójában nevetségesen alacsony – összegért opciós vételi jogot biztosít erre a tulajdonrészre Mártha Imrének, aki potom 1 690 000 forintért bármikor megvásárolhatja azt. Pontosabban visszavásárolhatja, hiszen a cégtörténet alapján éppen Mártha Imrétől, illetve közvetlen családtagjától „vásárolta”, azaz íratta a nevére az üzletrészt az ügyvéd stróman, így segítve eltüntetni egy hatalmas, milliárdokat érő vagyonrészt.
Találatok: [8]  Oldalak:   1