Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Mezei László highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Jogerősen felmentette a bíróság Tátrai Miklóst, a vagyonkezelő volt vezetőjét

Jogerősen is felmentette a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezetőjét és Mezei Lászlót, a Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetőjét csütörtökön a Győri Ítélőtábla.

Budai: Sukoró és a HM-es korrupciós ügyek is bírósági szakban vannak

Jelenleg hét olyan ügy van - illetve már volt - bírósági szakaszban, amelyben az elszámoltatási kormánybiztos vizsgálódott, és tett feljelentést; ezek között van például a sukorói telekcsere és a honvédelmi minisztériumi (HM) ingatlanok ügye - tájékoztatta az MTI-t Budai Gyula, akinek augusztus 31-ével ér véget elszámoltatási kormánybiztosi megbízatása.

Budai pénzzel és bocsánatkéréssel tartozik Tátrainak

Egymillió forint kártérítés megfizetésére és nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a Fővárosi Törvényszék Budai Gyula kormánybiztost, aki a keddi, nem jogerős ítélet szerint két televíziós műsorban is megsértette Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezetőjének jó hírnevét.

Első fokon elbukott az első elszámoltatási per

Felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Tátrai Miklóst, az MNV Zrt. volt vezetőjét és Mezei Lászlót, a Nemzeti Ménesbirtok volt ügyvezetőjét a hűtlen kezelés vádja alól a bíróság. A pert Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján indították, de a bíróság szerint a két vádlott nem okozott kárt az államnak.

Felmentették Tátrait - Újabb csatát vesztett Budai Gyula

Bűncselekmény hiányában felmentették Tátrai Miklóst, az MNV Zrt. egykori vezetőjét a nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól az úgynevezett Bábolna-perben.

Budai szerint jogcím nélkül utaltak 365 millió forintot a Bábolna Zrt.-nek

A Nemzeti Ménesbirtok állami pénzből jogcím nélkül utalt át 2008 májusában 365 millió forintot a felszámolás alatt álló Bábolna Zrt. -nek, mellyel nem állt jogviszonyban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerint.

Bíróság előtt Tátrai Miklós

Egymásra mutogat a bíróságon a Bábolna-ügyben Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezérigazgatója és Mezei László, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok volt ügyvezetője. Az előbbit felbujtással, az utóbbit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják.

Vallomás: Tátrai adott utasítást a jogcím nélküli átutalásra (+videó)

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatójára, Tátrai Miklósra vallott a Bábolna-ügyben a ménesbirtok volt ügyvezetője. Azt mondta: a több száz milliós jogcím nélküli átutalásra Tátrai adott utasítást.

Tátrai tagadja a felbujtás vádját

Példás gyorsasággal emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Tátrai Miklós volt MNV-vezér és Mezei László, a bábolnai Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetője ellen hűtlen kezelés miatt. Az ügy részleteit a közlemények nem firtatják, ám Budai Gyula az ügyben tett nyilatkozatai úgy is értékelhetők: lopással vádolja Tátrait.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>