language

Intézmények:

Miniszterelnöki Kabinetiroda highlight_off

Miniszterelnöki Kabinetiroda

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a kormányfő munkáját segítő, 2015 októberében létrehozott minisztérium, amelynek élén miniszter, a miniszterelnök kabinetfőnöke áll. 2015 óta Rogán Antal a vezetője.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [268]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Nem mondja meg az ügyészség, miért zárták le a Völner–Schadl-ügy nyomozását, ha maradtak még kérdések

A fő ügyben már 2022-ben lezárták a nyomozást, az attól elkülönített más ügyekben még tart.

Varga Juditot tanúként hallgatta ki az ügyészség a Magyar-féle felvétel után

Csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője tartott sajtótájékoztatót az ügyben. Fürcht Pál főügyész szerint nincs olyan, hogy bármit nyomtalanul ki lehetne húzni ügyészségi aktákból.

Ki az a Martonovics Bernadett, aki szóba kerül Magyar Péter titkos hangfelvételén?

Az Igazságügyi Minisztérium részéről a végrehajtói kar elnökével folyamatos kapcsolatot tartó egykori kormányfőtanácsos neve akkor került elő, amikor Magyar Péter és – állítólag – a felesége, Varga Judit arról beszélt, hogy a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagaiból kihúzattak dolgokat.

Bizalmi vagyonkezelésbe került a Rogán Antal köreihez érkezett letelepedési kötvényes vagyon

Milliárdok folytak át több külföldi, illetve magyar cégen.

Tizenegymilliárdot költhettek Rogánék a nemzeti szuverenitásról szóló konzultációra

Érdekes szerződésekre bukkantunk a Közbeszerzési Értesítő keddi számában. A dokumentum a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) egyik, összesen bruttó 30 milliárd forint értékű szerződéscsomagját mutatta be, mellyel több mint húsz állami-kormányzati szervezet kommunikációs feladatait bízták a kormány kedvenc médiavállalkozója, Balásy Gyula médiacégeire.

A Rogán-féle "Nemzeti Patika-hálózat" vagy nagy mutyi, vagy nagy bukta lesz

Alapvetően nem tűnik jó üzletnek az intézményi, vagyis kórházi gyógyszertárak koncessziós üzemeltetése, a forgalom jelentős, ám a vényköteles gyógyszereken elérhető árrés minimális. A koncesszort – biztosan az egyik nagy patikahálózat lesz – azonban nagy versenyelőnyhöz juttatják a lazább speciális szabályok.

Jön az új szabályozás, az Orbán-kormány egyetlen szereplőre bízná a 200 milliárdos kórházi gyógyszerbeszerzést is

Alaposan átrendezheti a magyarországi piacot az a nemrég megjelent kormányrendelet, amely a kórházi gyógyszerellátást 2025 januárjától egy különleges jogokkal felruházott, úgynevezett projekttársaságra bízná. Szakemberek szerint ez nem csupán a kórházi betegek ellátását szolgáló 200 milliárdos büdzsé felhasználását rendezheti át, hanem az egészségügyi intézmények környékére települt patikák sorsát is megpecsételheti.

Orbánék sokmilliónyi online hirdetéssel árasztották el Közép-Európát az őszi választási szezonban

2024-es évértékelő beszédének egy pontján Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: „nem szólhatunk bele más országok választásaiba, de... De nagyon szeretnénk, ha Donald Trump elnök visszatérne az elnöki székbe”. A magyar kormányt régóta jellemzi ez a kettősség: egyszerre beszélnek arról, hogy Magyarország nem szól bele más országok belügyeibe – és ugyanezt várják el másoktól is – miközben rendre kiállnak egy-egy külföldi szövetséges újraválasztása mellett, Trumptól a brazil Jair Bolsonaróig.

10 milliárdból varázsolja újjá a Puskin utca 4-et Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége

A Kommentár Alapítvány 3 milliárd forintot kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától 2022-ben a Puskin utca 4. felújítására. 2022-ben 11 milliárdot kaptak a magyar felsőoktatás éves összköltségvetésének megfelelő vagyonú Mathias Corvinus Collegium Alapítványtól, ennek nagy részét a felújításba forgathatják. A tendert Mészáros gyerekeinek cége nyerte meg.
Találatok: [268]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>