Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Miniszterelnökség highlight_off

Kapcsolódó szervezet:

Lapok:

ZOOM

Még 2008-ban alapította Tarjányi Péter, akkor egy évig üzemelt az online portál, majd 2017 nyarán indult újra. A zoom.hu önmagát független, Európa-párti lapként definiálta. Az újság kiadásáért felelős cég a STRAT-POL Kft. volt, amely többek között PR tevékenységgel, könyvkiadással és szakmai-tudományos tevékenységgel foglalkozott. Tarjáni Pétert a 2018-as parlamenti választások kampányához közeledve hírbe hoztk a Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt leváltásáért létrejött szervezkedéssel. Tarjányi 2018 tavaszán mondott le ügyvezető igazgatói tisztségéről, a feladatait Dosek Rita vette át, aki a korábbi cégvezető társszerzője az általuk kiadott legtöbb könyv esetében. Az internetes lap utolsó megbízott főszerkesztője Farkas Csilla volt. 2018 december 21-től a lap megszűnt, a honlapja archív oldalként működik, de nem frissül a későbbiekben. 

Találatok: [7]  Oldalak:   1

A Miniszterelnökség házi tanácsadócége beleMÁK-olt egy 1,8 milliárdos állami megbízásba

A Magyar Államkincstár (MÁK) 1,8 milliárd forintért kötött tanácsadói szerződést “uniós pénzeszközök felhasználásához” – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Az 1,8 milliárd csak keretösszeg, az államkincstár a pénz 70 százalékának elköltésére vállalt garanciát. A tendert egy három cégből álló konzorcium nyerte:

Miniszterelnökségi milliárdokat kaptak a Microsofttól kirúgott cégek

Milliárdokat szakított az utóbbi egy hónapban állami közbeszerzéseken az a három informatikai beszállító cég, amelyet 2017 végén a Microsoft magyarországi leányvállalata egy mai napig nem cáfolt belső ellenőrzést követően törölt partnereinek listájáról

Mészáros embere százmilliókért segít közbeszerzéseket ellenőrizni az Emmi-nek

Három Fidesz-közeli cég nyerte meg a minisztérium 480 milliós közbeszerzését.

Másfélmilliárdért vesz képet a Miniszterelnökség, nem is akármilyet

A Horthy-korszak kurzus-festőjének műveiből vásárol be hamarosan a Miniszterelnökség a kormány oldalára kikerült dokumentumok szerint. A papírokból az derül ki, hogy a tárca számára a Nagyházi Galéria és Aukciósház Kft. megvételre ajánlotta fel Aba-Novák Vilmos “Lengyel-magyar barátság – Pannósorozat a varsói magyar kiállítás előcsarnokához” című alkotását. Nem kicsiny műről van szó. A kompozíció összesen öt képből áll, amelyek együttesen csaknem 12 métert tesznek ki, a táblaképek magassága több mint 2 méter. A papírokat átnézve az is kitűnik, hogy nem a Nagyházi Galéria a képek gazdája, az aukciósház a mű magánszemély tulajdonosával együttműködésben kezeli a műtárgyat, s ennek keretében kizárólagos értékesítési joggal rendelkezik. Ahogy az mfor.hu beszámolt róla a vásárlásra a kormány 1,45 milliárd forintot rakatott félre a Nemzetgazdasági Minisztériummal. A Miniszterelnökség azonban csak akkor tekinti meglévőnek az összeget, ha az a saját számlasorán meg is jelenik. A kormányoldalra kirakottak szerint az ajánlattételre szeptember 18-ig van mód. A képek a Magyar Nemzeti Galériába kerülnek.
Találatok: [7]  Oldalak:   1