language

Intézmények:

Mol-Új Európa Alapítvány highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:
Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. highlight_off

Mol-Új Európa Alapítvány

A MOL által alapított alapítvány, fő tevékenységköre a tehetséggondozás és a gyermekegészségügy. Kuratóriumi elnöke Miklósa Erika, kuratóriumi tagjai Molnár-Bánffy Kata, Bacsa György, Demeter Szilárd és Világi Oszkár. Felügyelőbizottságának elnöke Kemény Dénes.

Az alapítvány az induláshoz az államtól és a MOL-tól összesen több, mint 10 százaléknyi MOL-részvényt, illetve 600 millió forintos kezdőtőkét kapott.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Rejtett privatizáció: 2021-ben több ezermilliárdos vagyon került az államtól a kormánypárti alapítványokhoz

2021-ben a rendszerváltáskori privatizációhoz mérhető nemzeti vagyont adott ki az állam kezéből az Orbán-kormány. A több ezermilliárdos összértékűre becsülhető vagyontárgyakat ingyen kapták meg nagyrészt Fidesz-közeli figurák által vezetett vagyonkezelő alapítványok, amelyek ettől kezdve rendelkezhetnek a magyar egyetemek mintegy 70 százalékával, a legfontosabb országos kulturális intézményekkel, prémium ingatlanokkal, kastélyokkal, valamint milliárdos vállalati részvényekkel. A kétharmados törvénymódosítással a kormányközeli hálózat befolyását a korábbi állami vagyon felett egy jövő évi ellenzéki győzelem esetén is biztosították.
Találatok: [1]  Oldalak:   1