Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Moldova highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Szórja a pénzt az egymilliárd dollárt meglovasító volt kormányfő fia

Közel félmillió fontot (nagyjából 180 millió forint) koboztak el brit hatóságok a volt moldovai miniszterelnök Londonban tanuló fiától. A nyomozók szerint a 22 éves Vlad Luca Filat pénze abból az egymilliárd dollárból származik, amelyet az apa, Vladimir Filat közreműködésével tüntettek el három moldovai bankból.

A nagy halak – megússzák vagy kihúzzák?

Kelet-Európa és a Balkán országainak egyik legnagyobb problémája a korrupció. Ez az országcsoport a Transparency International listájának a közepe-vége felé helyezkedik el. Még a legjobb pontszámmal rendelkező Lengyelországban is megtörtént, hogy politikai célokra használták a korrupcióellenes csúcsszervet. A legrosszabbul teljesítő Koszovóban még a nemzetközi erők egyik bírója is lebukott, mert eladta az ítéleteket.

Virtuális konferencia a whistleblowing-ról

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a K-Monitor egy virtuális konferencia keretében kívánta megvizsgálni, hogy milyen jogszabályok védik a térség egyes országaiban a közérdekű bejelentőket (whistleblowereket). A konferencia helyszínéül szolgáló angol nyelvű weboldal a www.whistleblowing-cee.org címen található.
Találatok: [10]  Oldalak:   1