Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

MONSANTO Hungária Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Vizsgálja a Földművelésügyi Minisztérium a Monsanto bábolnai földszerzését

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára bejelentette, hogy a tárca vizsgálatot indít azzal kapcsolatban, hogy Bábolna környékén 3X3 hektárnyi állami területet meghirdetés nélkül, a helyi gazdálkodók kezdeményezésére a Monsanto nevű multinacionális vállalatnak adtak el.

Nehézfiúk a bábolnai földügyben

A bábolnai kötődésű Poprády Géza volt államtitkár neve is felvetődhet abban a földüzletben, amelynek során az állam előbb eladott egy területet egy magánszemélynek, majd az továbbadta a telephelyét bővítő Monsanto Hungária Kft.-nek. Az agrárvilág környékbeli szereplői szerint nem kevesebb mint egymilliárd forint értékű volt az üzlet. Poprády Géza személye azért köthető az ügyhöz, mert a kilencvenes években ugyanúgy a Bábolna Rt.-nél dolgozott, mint az a Bernáth István, aki magánszemélyként előbb az államtól megvette, majd a Monsantónak eladta a szóban forgó területet. Rajtuk kívül képbe kerülhet Bernáth egykori beosztottja, Borsfai Attila. Ő a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) régióvezetője, és ebben a pozícióban dolgozott az ügylet lebonyolítása idején is.

Növényvédőszer-kereskedők kartellezhettek: eljárást indított a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított összesen 22 növényvédőszer-kereskedelemmel foglalkozó cég ellen, mivel azok a rendelkezésre álló adatok szerint feltételezhetően megsértették a versenytörvényt - közölte a versenyhatóság az MTI-vel kedden.
Találatok: [4]  Oldalak:   1