language

Intézmények:

Személyek:

Tóth Károly highlight_off

MSZP

A Magyar Szocialista Párt (röviden: MSZP) magyarországi balközép szociáldemokrata párt, 1989. óta jelen van az Országgyűlésben. A párt 1989-ben alakult az akkori állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) volt tagjaiból 1989. november 21-én. 1994 és 1998, illetve 2002 és 2010 között Magyarország kormányzó pártja volt. A 2010-es választás óta ellenzékben politizál.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [34]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

UD Zrt.-ügy: nyitva maradt kérdések

Megalapozatlanság miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást kért az ügyészség az UD Zrt.-ügyben, míg a védelem a vádhatóság eljárásával kapcsolatban politikai motivációkra célzott, és az elsőfokú, felmentő ítélet jogerőre emelését indítványozta a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Ez lett a Fidesz elszámoltatásából: 51 kiemelt ügy, 300 fős érintetti lista

Eltelt két év a kormányzásból, íme a Fidesz által beígért elszámoltatás mérlege: eddig 51 jelentősebb témában született gyanúsítás, vádemelés, illetve első- vagy másodfokú ítélet. A háromszáz fős érintetti listán Gyurcsány Ferenc, négy volt miniszter és hat exállamtitkár neve szerepel.

Jogalap nélkül fizet negyedmilliárdos kártérítést az állam?

Több mint egy héttel a hír megjelenése után végre hivatalosan is megtudtuk: mintegy 265 milliót fizet kártérítés címén a 2008-as megfigyelési botrányba belerokkant UD Zrt.-nek az állam. Azt, hogy a cég mennyiben felelős azért, mert bajba került, senki nem vizsgálta.

Miről egyezhetett meg az állam az UD Zrt.-vel?

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa a miniszterelnökhöz és a belügyminiszterhez fordul annak érdekében, hogy hozzák nyilvánosságra az UD Zrt.-ügy dokumentumait, illetve a cég és az állam közötti kártérítési perben létrejött megállapodást is.

Felmentették Szilvásyt az UD-ügyben

Első fokon felmentette a bíróság Szilvásy Györgyöt és társait az UD Zrt. ügyben indult perben, jelentette gyorshírben a Hírtévé. A volt titokminisztert és "társait", Tóth Károlyt, a nemzetbiztonsági bizottság egykori szocialista elnökét, illetve Dávid Ibolya volt MDF-elnököt és egykori helyettesét, Herényi Károlyt Kövér László és Demeter Ervin fideszes politikusok személyiségi jogainak megsértésével vádolta az ügyészség.

Felmentették Dávid Ibolyáékat!

Felmentette az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési ügyben személyes adattal visszaélés, illetve kényszerítés vádja alól Dávid Ibolya volt MDF-elnököt, Szilvásy Györgyöt, egykori titokminisztert és társaikat a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán, első fokon.

Dávid Ibolya szerint ő az áldozat

Az ítélet előtt is ártatlanságukat hangoztatták a lehallgatási ügy vádlottjai tegnap a bíróságon, szerintük a politikai megrendelésre elindított eljárásnak ők az igazi vesztesei. Szilvásy György volt titok­miniszter és társai szerint az ügyészség nem volt pártatlan.
Találatok: [34]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>