language

Intézmények:

UD Vagyonvédelmi Zrt. highlight_off

MSZP

A Magyar Szocialista Párt (röviden: MSZP) magyarországi balközép szociáldemokrata párt, 1989. óta jelen van az Országgyűlésben. A párt 1989-ben alakult az akkori állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) volt tagjaiból 1989. november 21-én. 1994 és 1998, illetve 2002 és 2010 között Magyarország kormányzó pártja volt. A 2010-es választás óta ellenzékben politizál.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Alakul a szocialista börtönválogatott

Kémkedés, az ország nemzetbiztonsági érdekeinek veszélyeztetése, állami földterületekkel és az önkormányzati vagyonnal való visszaélések, békés demonstrálók megveretése, korrupció – büntetőjogi szempontból így írható le a Gyurcsány Ferenc vezette kormányok működése.

Módosított vád az UD Zrt.-ügyben

Vádmódosítás után kedden folytatódott Szilásy György, a Gyurcsány-kormány volt titkosszolgálati minisztere ellen az UD Zrt. ügyében indult büntetőper a Fővárosi Törvényszéken.

UD Zrt.-ügy: nyitva maradt kérdések

Megalapozatlanság miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást kért az ügyészség az UD Zrt.-ügyben, míg a védelem a vádhatóság eljárásával kapcsolatban politikai motivációkra célzott, és az elsőfokú, felmentő ítélet jogerőre emelését indítványozta a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Jogalap nélkül fizet negyedmilliárdos kártérítést az állam?

Több mint egy héttel a hír megjelenése után végre hivatalosan is megtudtuk: mintegy 265 milliót fizet kártérítés címén a 2008-as megfigyelési botrányba belerokkant UD Zrt.-nek az állam. Azt, hogy a cég mennyiben felelős azért, mert bajba került, senki nem vizsgálta.

Felmentették Dávid Ibolyáékat!

Felmentette az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési ügyben személyes adattal visszaélés, illetve kényszerítés vádja alól Dávid Ibolya volt MDF-elnököt, Szilvásy Györgyöt, egykori titokminisztert és társaikat a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán, első fokon.

Laborc tagad

Folytatódott hétfőn a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa előtt az a büntetőper, amelynek vádlottja Laborc Sándor, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi főigazgatója és három társa. Az eljárás adatai államtitoknak minősülnek, így a tárgyalás zárt ajtók mögött zajlik.

Dávid Ibolya szerint ő az áldozat

Az ítélet előtt is ártatlanságukat hangoztatták a lehallgatási ügy vádlottjai tegnap a bíróságon, szerintük a politikai megrendelésre elindított eljárásnak ők az igazi vesztesei. Szilvásy György volt titok­miniszter és társai szerint az ügyészség nem volt pártatlan.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>