language

Kulcsszavak:

mulasztás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [97]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Hiába állapított meg szabálysértést a hatóság, nem állították le az iváncsai akkumulátorgyárat

A megengedettnél nagyobb zajszennyezést mértek a létesítménynél. Miért nem állíttatja le a hatóság azonnali hatállyal a jogsértő működést? A „Lex Akkugyár” módosításáig vélhetően erre nemigen van lehetősége.

Jogorvoslatot kér az ellenzék jelöltje a Demeter Szilárdékhoz került Ujváry-alkotóház miatt

A Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult Buzinkay Görgy ellenzéki képviselőjelölt, mivel a Kisorosziban található Ujváry-alkotóház eladása előtt a polgármester a veszélyhelyzet 2020-as felfüggesztése után elmulasztott népszavazást kiírni a kérdésben. Annak ellenére is, hogy erről érvényes képviselő-testületi döntés van érvényben. Buzinkay a vételárát is kevésnek tartja, a piaci árak felére becsüli.

Kicsúszott a határidőből az állam, egymilliárd forint közpénz veszett oda Simonkáék cégében

Az állam valóban több mint egymilliárd forint jogosulatlanul igénybe vett támogatás visszafizetését rendelte el a Magyar Termés TÉSZ Kft.-vel szemben, és a követelését a felszámolónak is bejelentette. Csakhogy a hitelezői nyilvántartásba „határidőn túli” besorolással került az állam követelése. Magyarán az állam kicsúszott a határidőből. A Transparency International szerint mindez azt jelenti, hogy ha volt is remény arra, hogy valamennyi pénz megtérüljön a követeléséből, ezzel a hibával vélhetően elúszott.

AB: mindeki fordulhasson bírósághoz, akinek nem adnak ki nyilvános adatot

Mulasztással előidézett alaptörvény-ellenességet valósított meg az Országgyűlés, mert a mostani törvény szerint nem fordulhat bírósághoz az, akinek nem adják ki egy cég nyilvánosnak tekinthető adatát – ezt mondta ki az Alkotmánybíróság. Egy magánszemély indított pert, aki közérdekű adatigénylést adott be egy európai uniós forrásból finanszírozott útépítési projekt részletei iránt.

Se indoklás, se vita: plakát-törvény ügyben így dobták a kukába a kormány mulasztását pótló ellenzéki javaslatot

Egy szocialista képviselő előadta a javaslatot, utána egy ellenzéki támogató hozzászólás hangzott el, és semmi más. A kormánypártiak nem szóltak egy szót sem, csak leszavazták a javaslat tárgyalását. Februárban ismertetett a hvg.hu egy MSZP-javaslatot. Az Alkotmánybíróság még tavaly októberben szólította fel az országgyűlést, hogy 2019 végéig törvényben rendezze a választási plakátok kihelyezéséhez szükséges hozzájárulás szabályait, mert különben az önkormányzatok önkényesen szórakozhatnak a nekik nem tetsző kérelmezőkkel, határidő hiányában halogathatják a választ. A kormány azonban nem nyújtott be erről törvényjavaslatot. Ezt próbálták pótolni a szocialisták azzal, hogy ha a hozzájárulás megadására jogosult szerv három napon belül nem válaszol az e-mailben elküldött kérésre, akkor ezt tekintsék úgy, hogy a plakátok elhelyezéséhez hozzájárult.

Elszámolási vita alakult ki a közszolgáltatók között, utcán maradt a szemét Esztergomban

Ezúttal Esztergomban akadozik a szemétszállítás: több helyről is panaszkodnak a lakók, hogy nem vitték el a hulladékot. Pest, Vas, Tolna megye után Komárom-Esztergom lehet a következő régió, ahol krízis alakulhat ki a hulladékszállításban. Az előjelek baljósak.
Találatok: [97]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>