Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Museum Complex Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Feljelentést tettek az Iparművészeti botránya miatt

A múzeum a Museum Complex (MC) nevű műtárgyszállító cégre írta ki a közbeszerzését, amit megtámadott egy másik cég, a Közbeszerzési Döntőbíróság pedig 5 millió forintra büntette az Imm-et. Az első kiírás után a múzeum megismételte az eljárást, megint az MC nyert, azonban már nemcsak 1,4 milliárd, hanem 2,4 milliárd forintért vállalta az elszállítást és raktározást. Így a Jászberényi útra kéne költöztetni a gyűjteményt és az azt kezelő munkatársakat, holott pl. a szomszédban van egy üres épület, amit ki lehetne bérelni. A Párbeszédtől V. Naszályi Márta ezért feljelentést tett hűtlen kezelés miatt, ezt kedden írta ki a Facebookjára. Azzal indokolja ezt, hogy „úgy tűnik, a 170 ezres könyvtárnak és adattárnak nincs gazdája, így kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni vele.”

Szentendrei adok-kapok: nincs gazdája a több mint 200 milliós hiánynak

Nem tudni, ki és mekkora hiányt okozott a Ferenczy Múzeumban. Az átvilágítás előnytelennek tartja a korábbi igazgató által kötött szerződéseket, az ellenzék az új vezetőt hibáztatja.

Féléves cég szállította Isztambulba a Csontváry-képeket

Csütörtökön Csontváry-kiállítás nyílik az isztambuli Pera múzeumban. A néhány festmény kivételével a teljes életművet felölelő tárlat anyagát egy, a műtárgyszállítási piacra nemrég belépett cég fuvarozta ki négy országon át. A céget a területért felelős helyettes államtitkár alapította idén áprilisban. A tender eredményét az egyik versenytárs megtámadta, de a szerződést így is aláírták.
Találatok: [8]  Oldalak:   1