language

Személyek:

Nagy Ádám highlight_off

Nagy Ádám

Nagy Ádám András (1989-) Rogán Antal kabinetfőnöke, fontos bizalmi embere és egyben személyi titkára, illetve a miniszter legkisebb gyerekének keresztapja. Ő igazgatósági tag az Antenna Hungária Zrt.-ben és a Vodafone-ban, melyben az állam a kisebbségi tulajdonos a többségi tulajdonos 4iG Nyrt. mellett. Nagy a Völner-Schadl ügy lehallgatási jegyzőkönyvei szerint a PTE jogi karán Schadl György segített átmenni a vizsgáin.

Nagy neve több gyanús ingatlanügyben is felbukkant: 2017-ben egy ingatlanvásárláshoz az V. kerületi önkormányzat 27 millió forint kölcsönt nyújtott Balázs Ritának, Nagy Ádám élettársának, amit jelzálogként be is jegyeztek. Ő azóta már felesége lett Nagy Ádámnak, és a nevét Nagy-Balázs Ritára változtatta). Nagy cége (Nadan Kft.) a Végrehajtói Kar egyik irodaházának megvásárlásával is kötődik a Schadl-ügyhöz. Sajtóhírek szerint édesapja, Nagy András Rogán Antal strómanja lehet: korábban kisebb, ház körüli munkákat végzett a Rogán családnak – 2020 tavasza óta a propagandaminiszter otthonának tulajdonosa, és egy háromszintes, úszómedencés mártonhegyi házat is birtokol az egyik kft.-jével.

 
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [43]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Folytatódik a Völner-Schadl per: Varga Judit négyszer találkozott Schadl Györggyel

Bűnjelként lefoglalt naptára szerint 2020 és 2021 között összesen négyszer találkozott a korrupcióval megvádolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) volt elnöke Varga Judit korábbi igazságügyi miniszterrel. Volt olyan találkozó is, amely a „Karmelita” felirattal szerepelt a naptárban – derült ki a Fővárosi Törvényszéken kedden a Völner-Schadl per tárgyalásán a védői felszólalásból.

Lefoglalnák Schadl György repülőgépét és hajóját is – folytatódott a korrupciós botrány bírósági tárgyalása

Völner Pál ügyvédje Vízkelety Mariann volt államtitkárért aggódott, és Varga Juditot szeretné tanúnak behívatni, a bíró pedig egy pingvines pendrive-ról mutatott be bizonyítékokat. A lefoglalt naptárak szerint valaki a Karmelita kolostorban is járhatott a vádlottak közül.

Egy pingvines pendrive-ot rántott elő a bíró, Schadl titkárnője szerint ezen vezette a Völnernek csurgatott pénzeket

A koronatanúnak nevezett F. Vivien távmeghallgatásával folytatódott a végrehajtói kar volt elnöke, Schadl György és a fideszes volt igazságügyi miniszterhelyettes és államtitkár, Völner Pál korrupciós pere kedden. Völner szokás szerint otthonról jött a bíróságra, míg Schadl Györgyöt bilincsben vezették be, ő ugyanis letartóztatásban van.

Völner és Schadl dolgát igencsak megnehezítheti, hogy 22-ből 10 vádlott már beismerte a bűnösségét

Egy kisebb nyári kihagyás után kedden folytatódik az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügye, amiben a két főszereplő a végrehajtói kar egykori elnöke, Schadl György és a fideszes volt igazságügyi miniszterhelyettes és államtitkár, Völner Pál. A bíróság júniusban tanúkihallgatásokkal ment el szünetre, és most ott folytatják, ahol abbahagyták. Őszre várható például több egykori vagy jelenlegi államtitkár és a volt paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János meghallgatása is.

Jelentős kockázat, hogy a 4iG bekebelezte a távközlést és az informatikát

Majdnem ezermilliárdos adósságot görget maga előtt az állami segítséggel naggyá tett 4iG. Mindezt úgy kellene törleszteni, hogy további milliárdokat költ fejlesztésre, miközben a cég nem igazán termel nyereséget. A 4iG javarészt az államnak tartozik, és az utóbbi években jelentős mennyiségű, kritikusnak számító infrastruktúra került a birtokába; három fontos piacon lesz meghatározó. Ez jelentős kockázatokat jelenthet. Ha bajba kerül a cég, több fontos területet is magával ránthat. Közben több oldalról is Rogán Antal emberei jelentek meg a 4iG környékén.

Több százmilliós buktával adta el ingatlanait a végrehajtói kar, de a rendőrség szerint ez nem hűtlen kezelés

Biztos, hogy ráfizetett Schadl György elnöksége idején a végrehajtói kar arra, hogy eladta két budapesti ingatlanát. Hogy mennyire járt rosszul, arra több számítás is van: legalább 163, de akár 384 milliót is bukhatott. Jól járt viszont Rogán Antal kabinetfőnöke, az egyik ingatlan vevője. A rendőrség nemrég bűncselekmény hiányában zárta le a hűtlen kezelés gyanújával folyó nyomozást, mondván: az áron aluli értékesítés lehetett akár figyelmetlen véletlen is.

Veszteséges cégháló szövődött a végrehajtói kar körül

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar által létrehozott cégek jelentős ingatlanvagyont – feljelentések szerint áron alul – értékesítettek, majd az egyik ilyen vállalkozás megszűnt, a másik veszteségesen létezik. A kar közben bedöntötte a saját informatikai cégét is, ami még az ügyvezető bérét is képtelen volt önállóan kitermelni. Van egy alig működő alapítvány is, ami jobbára csak veszteséget termel.

Rogán Antal megszólalt a „Tóni-gate”-ről: „Nem ismerem Schadl urat”

Rogán Antal miniszter szerint neki nem az ártatlanságát kell bizonyítani, hanem az őt vádlóknak kell bizonyítania a bűnösségét, és ez nem sikerült, mivel az ügyészség nem talált kapcsolatot közte és Schadl György között, akit állítása szerint nem ismer. A „Tóni-gate" a miniszter szerint lezárt ügy.

1700 oldalnyi nyomozati anyagból 72 oldalas vádirat

Elutasította az ügyészség a momentumos Stummer János feljelentését, amit azért tett, hogy vizsgálják ki, milyen szerepe volt a Völner-Schadl-ügyben Rogán Antal kabinetfőnökének. A nyomozati anyagokban az szerepelt egy naplóbejegyzésben, hogy a negyedrendű vádlott Nagy Ádámnak, a miniszter kabinetfőnökének vitt el egy autót. Nagy Ádám neve a nyomozati anyagokban többször is szerepel, ám a vádiratból ez a szál teljesen kimaradt.
Találatok: [43]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>