language

Személyek:

Nagy János (Agrárminisztérium) highlight_off

Nagy János (Agrárminisztérium)

Dr. Nagy János (1981-) korábban az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára volt. 2020 decemberében egy korrupciós vád miatt menesztették. Hivatali vesztegetés elfogadásával és közokirat-hamisítással vádolják. A 2022 áprilisi előkészítő ülésen az ügyészség hat év letöltendő börtönbüntetést és 5,2 millió forintos pénzbüntetést indítványozott. Nagy tagadja az ellene felhozott vádakat. Naggyal szemben 2022 végén egy 2,2 milliárdos hűtlen kezeléses ügy is indult, ebben 6 év börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Miről tudott az agrárminiszter? Hadházy Ákos Svájcban keresi a milliárdos hűtlen kezelési ügy kulcsát

Az egykori helyettes agrárállamtitkár közreműködésével elsíbolt milliárdok egy része Nobilis Kristóf panamai cégéhez került – robbantott a vádhatóság a büntetőper egyik tárgyalásán. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint az alapügyről a miniszter is tudhatott.

Hadházy svájci bejelentése az Agrárminisztérium intézményétől offshore számlára utalt vagyon miatt

A politikus azt mondja, azért fordul a svájciakhoz, mert Polt Péter legfőbb ügyészben nem bízik.

Mindenki elfelejtette az Agrárminisztérium visszaélési ügyét, aztán előkerült egy ismert magyar milliárdoshoz

2023. szeptember 7-én különös jelenet játszódott le a Székesfehérvári Törvényszék egyik földszinti tárgyalójában. A bíróság egy olyan, a sajtó által már nem igazán követett bűnügyet tárgyalt, amelynek elsőrendű vádlottja egy korábbi magas rangú kormányzati tisztviselő, Nagy János egykori agrárminisztériumi helyettes államtitkár. Nagyot azzal vádolja az ügyészség, hogy az ő közreműködésével fizetett ki a minisztérium egyik háttércége 2,2 milliárd forintot két ügyvédi irodának, amelyek a vádhatóság szerint nem végeztek ezért érdemi munkát.

Nyomozás Nagy János ügyében: legalább félmilliárdos pénzmosás és 2,2 milliárdos hűtlen kezelés

Különösen jelentős értékre elkövetett pénzmosás miatt folyik nyomozás, az ügynek köze van ahhoz a büntetőperhez, amelyben Nagy János, az agrártárca volt helyettes államtitkára többmilliárdos hűtlen kezelés vádjával áll bíróság előtt.

„Most mennyire beszélhetek, mennyire vagy egyedül?” – lehallgatták az agrártárca volt helyettes államtitkárát

Egy 830 millió forintos beruházás támogatásáért ígértek öt százalékos tulajdonrészt a helyettes államtitkárnak. Az erről szóló telefonbeszélgetést a bíróságon játszották le a hivatali vesztegetéssel vádolt Nagy János, korábbi földügyi helyettes államtitkár ügyében. Őt az ügy kirobbanásakor, 2020. decemberében menesztették. Nagy János tagadja a vádakat.

Tagadta bűnösségét a 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolt volt helyettes államtitkár

Nem ismerte el bűnösségét Nagy János, az Agrárminisztérium korábbi földügyekért felelős helyettes államtitkára, akit 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolnak. A Székesfehérvári Törvényszék péntek délelőtti előkészítő ülésén Nagy nem kívánt vallomást tenni, és tagadta a vádakat. Ha teljes körű beismerő nyilatkozat tett volna és lemond a tárgyalás jogáról, az ügyészség indítványa alapján hat év börtönbüntetést kaphatott volna.

Orvosi igazolással mentette ki magát a 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolt volt helyettes államtitkár

Kedd délelőtt elkezdődött a 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolt korábbi helyettes államtitkár büntetőpere a Székesfehérvári Törvényszéken. Bár mindenki az elsőrendű vádlottra, Nagy Jánosra várt, ő egy nappal a tárgyalás előtt jelezte a bíróságnak, hogy betegség miatt nem tud jelen lenni, védője így csak az orvosi igazolással érkezett. Az ügy másodrendű vádlottját múlt héten hallgatták meg, a hét további vádlott pedig nem ismerte el a bűnösségét a keddi előkészítő ülésen, amit a nagyobb médiaérdeklődés miatt a bíróság dísztermében tartottak.

Több mint 2 milliárd forintot lapátolhatott ki az állami cégből a volt helyettes államtitkár

Kedd délelőtt megkezdődött a 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolt korábbi helyettes államtitkár büntetőpere a Székesfehérvári Törvényszéken. Az első előkészítő ülésen Nagy Jánosnak még nem volt jelenése, csak az ügy másodrendű vádlottja, Cs. József érintettségét tárgyalták, akivel az ügyészség egyezséget kötött volna, a bíróság azonban nem fogadta el azt.

A volt földügyi helyettes államtitkár lehet a vádlottja egy újabb, 2,2 milliárdos hűtlen kezeléses pernek is

Kiderítettük, ki az a volt helyettes államtitkár, akit 2,2 milliárdos hűtlen kezeléssel vádolnak

Polt Péter nem árulta el a DK-s Vadai Ágnes kérdésére, hogy ki az a volt helyettes államtitkár, aki ellen 2,2 milliárd forintos hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség decemberben.
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>