language

Lapok:

Napi Gazdaság highlight_off

Napi Gazdaság

A Napi Világgazdaság 1991-ben vált ki a Világgazdaság nevű lapból, majd mikor a Magyar Gazdasági Kamara beperelte a napot a névhasználat miatt, 1992-ben nevet váltottak Napi Gazdaságra. A Co-Nexus Holding Vagyonkezelő Kft. és a Világgazdaság Szerkesztőség Kft. 50-50%-os arányban hozta létre a Napi Gazdaság Kiadói Kft-t, mint a lap kiadóját. 1998-ban a Co-Nexus Rt. felszámolója, a Duna-Libra Rt. árverésre bocsátotta a kiadót. Az árverés után a részvények 40%-át megvette a szerkesztőség tagjaiból álló Napinvest Kft. 2006-ban a Napinvest Kft. megvette a Storyline Kft. tulajdonrészét így 100%-os tulajdonrésze lett. 2007 júniusában a Közép-európai Média Kiadó és Szolgáltató Zrt. (CEMP) megvette a kiadó 50%-os tulajdonrészét. 2013 augusztusában a Századvég Gazdaságkutató Zrt. lett az új tulajdonos, ami a lap kormánypárti fordulatát vetítette elő. A korábbi honlap, a napi.hu levált a nyomtatott lapról és önálló lett. A Napi Gazdaság nyomtatott lapja ezután kormánypárti irányultságú lett. 2015. április 20-án megvásárolta a lapot kiadó céget Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője. Az újság 2015. szeptember 1-től kinézetett és nevet váltott, innnetől Magyar Idők néven jelent meg.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [124]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Lázár: Egyetlen centet sem veszít az ország

A forint stabilitásával kapcsolatban a nagy nemzetközi gazdasági elemző cégek egyetértenek abban, hogy a magyar fizetőeszköz egyfajta menedékvalutának is tekinthető – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ismertetése szerint Magyarország napokon belül lehívja az uniós támogatások utolsó részletét is.

Az állami földeket piaci áron adnák el helyieknek

Keddi ülésén tárgyalhat a kormány az állami földek privatizációjáról szóló javaslatról – értesült a Napi Gazdaság. Információink szerint a földművelésügyi miniszter által előterjesztett kezdeményezés piaci áron, 20 éves elidegenítési tilalom mellett adná a gazdák tulajdonába a termőföldet.

Továbbra is keményen bírságol a piacfelügyelet

Ahogy tavaly, az év eddig eltelt részében is sűrűn rótta ki a bírságokat a pénzpiacok felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank. Egyszeri nagy tételek most nem voltak, de az összesített érték kevéssel marad el időarányosan a tavalyi összegtől – ez alapján változatlanul sok problémát lát a hatóság a piacok működésében.

Rohamosan bővül a szállásadók feketepiaca

Határozott fellépést vár a jogalkotóktól a magyarországi szállodaipar, miután mostanra forgalmuk 5-10 százalékát szívják el a magánlakásokban alkalmi szállást kínáló ingatlantulajdonosok. Az árnyékgazdaság részeként milliók által igénybe vett szolgáltatás egyre több államban kelti fel az adóhatóság figyelmét.

Fehéredik az alkalmi munka világa

Egyre többször jelentik be alkalmi munkásaikat a gazdaság szereplői. Idén, az esztendő első felében félmillió ember talált magának – átlagban három hétig tartó – időszakos munkát, az államkasszához pedig hat hónap alatt hatmilliárdnyi bevétel érkezett. Szakmai vélekedés szerint a viszonyok tisztulása egyértelmű, a csekély közteher miatt nemigen éri meg a visszaélés.

A fővárosban és Pest megyében csalnak legtöbbször az áfával

Az elmúlt másfél évben nagyjából 1700 áfacsalást lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói, az esetek összesen 120 milliárdról szóltak. A forgalmiadó-visszaélések a legtöbb munkát a fővárosban és Pest megyében adták a bűnüldözésnek, a legnagyobb csalásokat ugyanakkor a nyugat-dunántúli régióban tárták fel.
Találatok: [124]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>