Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Jogszerűen hozta nyilvánosságra Pikó András a hivatali emaileket

Az adatvédelmi hatóság vezetője, Péterfalvi Attila aggályosnak találja, hogy Pikó András polgármester nyilvánosságra hozta a Józsefváros Újság volt főszerkesztője és más önkormányzati tisztségviselők korábbi hivatalos e-mailjeinek tartalmát. Pedig az lenne aggályos egy demokráciában, ha a levelezés titokban maradna. Ez következik a törvényekből, az alkotmányos elvekből és a hazai és nemzetközi bírósági gyakorlatból is.

Szerencsejáték Zrt.: üzleti titok, hogy mennyi közpénzbe került a Sting-koncert

Tavaly november 24-én ingyenes koncertet adott a budapesti Hősök terén Sting, brit énekes, zenész és a jamaicai-amerikai Shaggy. A rendezvényt a hatoslottó 30. születésnapja alkalmából a kizárólagos állami tulajdonban álló Szerencsejáték Zrt. finanszírozta, ám a koncert költségeit több mint két hónap elteltével sem hajlandó elárulni az állami társaság.

A kormány szerint ma már nem kifizetőhely az MVM, mégis titkolóznak

A CÖF félmilliárdos támogatásának botránya után – az adatvédelmi biztossal is szembemenve – nem árulja el a kormány, adott-e pénzt az MVM más civil szervezeteknek.

Földalap: nem irreális a 10 millió forint

A Földművelésügyi Minisztérium és az Adatvédelmi Hatóság is úgy látja, hogy nem irreálisan magas az az összeg, amelyet az LMP képviselőjének kell fizetnie az általa kért adatokért. Az agrártárca államtitkára szerint Sallai Róbert Benedeknek még a régi infotörvény alapján számlázták ki a nettó 7 millió 770 ezer forintot, és azért ennyit, mert a képviselő összesen 750 ezer oldalnyi anyagot kért ki.

Nem titok többé, ki másolta át aláírását az ajánlóívére

Nem titkolhatják tovább a választási irodák a választópolgárok elől, hogy melyik párt ajánlóívein szerepel a saját aláírásuk A Fővárosi Törvényszék két perben is azoknak a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által képviselt választópolgároknak adott igazat, akik meg akarták tudni, felhasználta-e bárki személyes adataikat a hozzájárulásuk nélkül a jelöltállítás során.

Péterfalvi: Ha kell, fizetem a büntetést!

Budapest - Olvastam a cikküket, és a rendszám alapján egyből felismertem Péterfalvi Attila kocsiját – mondta Horváth Csaba (44) olvasóriporterünk, aki kedd délelőtt fényképezte le a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökének szolgálati kocsiját a Hajós utcában, az operánál.

Rendszám 435 ezerért az elnöknek

435 ezer forintba került, hogy ismét egyedi rendszám legyen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökének autóján. Ennyit utalt át a „NAIH–01" táblákért eljárási díj címén a hivatal az ügyben illetékes másik hivatalnak – tudta meg az atlatszo.hu.
Találatok: [8]  Oldalak:   1