Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) highlight_off

Akták:

Online pénztárgépek highlight_off

Online pénztárgépek

Online pénztárgépek

Racionet Zrt. volt Közgép tulajdonban álló cég  meghívásos pályázatokon tucatnyi pénztárgépes szerződést kapott a NAV megbízásából, ezzel  több mint 2 milliárdos megrendeléshez juttatták a baráti vállalkozásokkal közös konzorciumban szerződések egész sorát elnyerő céget. Az első megállapodásokat újabb pénztárgépszerződések és további 2 milliárdot érő üzlet követte. A NAV honlapján közzétett szerződések arra utalnak, hogy a megrendelések előre megkötött keretmegállapodás alapján zajlottak. Az online pénztárgépek forgalmazására első körben lengyel cégek kaptak engedélyt, több hónap után. Az ugyanazt a gépet forgalmazó LA Pénztárgép Kft.-nek mindez néhány hét alatt sikerült. A Kft. pénzügyi befektetője, az L. A. C. Holding tulajdonosa, Horváth László kiterjedt kormánykapcsolatokkal rendelkezik, több tisztséget is viselt az Orbán-kormányok ideje alatt. Egy másik cég, az AltCash is engedélyt kapott, a kiskereskedők tömegével szerződtek le kiskereskedők a kiterjedt kapcsolatrendszert élvező forgalmazóval, azonban a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta a korábban kiadott forgalmazási engedélyét. A rendőrség korrupció gyanúja miatt vizsgálódott az ügyben. A kasszák bekötésével többek között a Mobil Adat Kft.-t bízták meg, amelynek Garancsi István, Orbán Viktorral közeli kapcsolatban álló vállalkozó a többségi tulajdonosa. A cég bevétele 2015-ben 2 milliárd forintra növekedett.

 

Kép forrása: machtech.hu

Találatok: [4]  Oldalak:   1

Az államnak adnia kell évi 380 milliót Garancsinak, és kész

A számlát persze a kereskedők állják. Tudta, hogy amikor a sarki zöldséges kifizeti a kötelező online kassza átlagosan 2000 forintos havidíját, akkor abból bruttó 378 forint személyesen Garancsi István zsebébe jut? És úgy tűnik, ezt az összeget kevesli.

Pénztárgépügy: vizsgálatot követelnek a szocialisták

Versenyhivatali vizsgálatot követelnek a szocialisták, mert itt az újabb, a pénztárgépmutyi. A kormány a kiskereskedők százezreitől milliárdokat vesz el, amiből néhány kiszemelt társaságnak juttat.

Ex-Közgép-cég a pénztárgépügy nyertese

A RacioNet más cégekkel összefogva, meghívásos pályázatokon tucatnyi pénztárgépes szerződést kapott több milliárd forint értékben a NAV megbízásából. A cég nemrég még a Közgép-tulajdon volt.
Találatok: [4]  Oldalak:   1