Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [28]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Huth Gergely: Üdv a Ténycsárdában!

“Bőségesen kaptak működési támogatást az idei büdzséből kormányközeli civil szervezetek, a dúsgazdag Teleki László Alapítványtól kezdve a fideszes képviselő Simonka György által vezetett Magyar Dinnye Szövetségen át az állami támogatásokról döntő Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) elnökéhez, a Békemenet-szervező Csizmadia Lászlóhoz köthető Polgár Portálig” – írtuk múlt hétfőn a civil szervezetek állami támogatásáról szóló cikkünkben.

Feketelistát vezetnek a nem kívánatos civil szervezetekről?

Az Orbán-kormány nagyjából a felére csökkentette a civilek normatív támogatását, a pénz elosztásában is csökkent a szerepük. Az a jelenség viszont az összeférhetetlenségi szabályok változásával sem szűnt meg, hogy amit az egyik pályázati rendszerben a döntéshozó támogatott, azt másik pályázati rendszerben visszakapja, mint pályázó. A hvg.hu korrupcióellenes sorozata a civilek állami támogatásáról

Milliós szabálytalanságok a civilszervezeteknél

Nem biztosította a társadalmi és civil kapcsolatok eredményes fejlődését, és nem járult hozzá a közfeladatok hatékonyabb ellátásához működése során a Nemzeti Civil Alapprogram - állapította meg vizsgálatában az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Eddig több mint 11 millió forint szabálytalanul felhasznált és elszámolt támogatás visszafizetésére kötelezték az alapkezelőt és a támogatókat.

Zuschlag, a törvényes lobbista, meg a beavatatlan strómanok

A Zuschlag-per pénteki tárgyalásán a tanácsvezetőnek többször figyelmeztetnie kellett a vádlottakat, hogy nem szabad másokat – elsősorban az ügyészséget és az első fokú ítéletet meghozó Bács-Kiskun Megyei Bíróságot – bűncselekménnyel vádolniuk.

Indoklás: Zuschlag fehérgalléros bűnszervezetet működtetett

Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon ítéletet hirdettek Zuschlag János és tizenöt társa büntetőperében. A volt szocialista parlamenti képviselőt nyolc és fél évi börtönbüntetésre és teljes vagyonelkobzásra ítélték.

Zuschlag János: nyolc és fél év börtön, vagyonelkobzás

Óriási érdeklődés mellett hirdették ki az első fokú ítéletet szerdán reggel Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon Zuschlag János volt szocialista parlamenti képviselő és társai ügyében. Az ítélet indoklása jelenleg is zajlik.

Zuschlag 8,5 évet kapott

Súlyos börtönbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun megyei Bíróság a bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt Zuschlag János volt szocialista politikust.
Találatok: [28]  Oldalak:   1 2 3   >  >>