Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) highlight_off

Kulcsszavak:

gazdálkodás highlight_off
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Lázár: Gábor, lekapcsolnád a villanyt?

„Laci néni nem volt elég hatékony” – hangzott az egyik változat. „A kormányüléseken az egy az egyenlők között kevésbé tudott erős lenni, mint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki vitás esetekben a miniszterelnök nevében képes hatékonyan megoldani a felmerülő problémákat” – hangzott ugyanez sokkal komolyabban megfogalmazva.

Magyarország rábólintott a brüsszeli büntetésre

Tizenhárom leállított operatív programot indíthatnak újra napokon belül - ígérte Johannes Hahn uniós biztos, miután Lázár Jánossal tárgyalt. Magyarország elfogadta a brüsszeli büntetést, amely ötszázalékos lesz. A 69-75 milliárd forint bírság nem vész el, de kevés az idő újra kiírni.

Lázár János keserves küzdelme az utolsó eurókért

Brüsszel 15-ből 13 programot blokkol, nem folyósít uniós pénzt Magyarországnak a szabálytalanságok miatt. 500-600 milliárd forint úszhat el, Lázár János, az uniós kasszakulcs birtokosa ezt alkudná le az ötödére-tizedére. Így is kapkodnunk kell az uniós források kiszórásával, most fizetjük meg annak az árát, hogy 2006-ban óvatoskodva állt fel a rendszer, majd a 2010-es kormányváltáskor is lelassult.

Lázár: Csányi Sándor a legnagyobb uzsorás

"Csányi Sándor az ország első számú uzsorása" – mondta Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár az NFÜ sajtótájékoztatóján. Lázár szerint ha az OTP elnöke a tehetségén tréfálkozik, azt tudomásul veszi "bárhogy is páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival" Csányi.

Magyarország elbukhat 500-600 milliárd forintot

Lázár János átvette az uniós pénzeket osztó NFÜ irányítását, és egyből sötét képet festett az állapotokról. Azt mondta, két program kivételével minden kifizetést leállított Brüsszel. Jobb esetben bírságot kell fizetni, de legrosszabb esetben 500-600 milliárd forintot elveszíthet Magyarország.

Ész nélkül szórták a milliárdokat a vidéki wellnessekbe

A magyar hotelek és panziók felétől szabadulna a tulajdonosa, pedig épp most adtunk tízmilliárdokat arra, hogy épüljenek újak. A legrosszabb helyzetben lévőket már el is vitte a bank. De mi van, ha a tulajdonos beköltözik a bedőlt szállodájába?

Kis Oligarchatározó: Bajnai Gordon

Bajnai Gordon az ország legjobban álcázott oligarchája. Egy törékeny alkatú “kedves srác” a nagyok között, egy “halk szavú úriember” (copyright Wachsler Tamás), egy kisfiús mosoly az ádáz vigyorok árnyékában, aki joggal mondja, hogy vagyona nem mérhető az első százhoz és úgy tesz, mintha nem lenne az, ami.

Kétmilliárdos tanácsadói szerződés az NFÜ-nél

Kétmilliárd forint értékű tanácsadói szerződést nyert el egy konzorcium, melynek feladata, hogy ezért az összegért a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közbeszerzési főfelügyeleti osztályát segítse tanácsokkal.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>