Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [88]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>

Másfél milliárdos megbízást kapott Rogán kedvenc hirdetője

Balásy Gyula kommunikációs cégeinek kormányzati megrendeléseit a járványhelyzet se tudja befolyásolni: ezúttal 1,6 milliárd forintos hirdetési csomagot bízott rájuk a Rogán Antal irányította kormányzati propagandaközpont.

Gyanús, hogy lenyúltad a kutatási pénzt? Nem baj, adunk még!

Megint kiosztott egy rakás közpénzt kutatás-fejlesztésre a magyar állam. A támogatott cégek között van jópár kormányhoz közeli, de sokkal meredekebb, hogy olyanok is kaptak, amelyek ügyében jelenleg is nyomoz az ügyészség korábbi támogatások gyanús felhasználása miatt.

Rohadt vetőkrumplit osztottak a rászorulóknak, az ügyészség megszüntette a nyomozást

Öt évig molyolt az ügyészség a Háztáji Program burgonyaosztásával kapcsolatos feljelentéssel, míg nemrégiben, augusztus végén kimondta, nincs és nem is volt itt semmi látnivaló. Ennél azért utólag is izgalmasabbnak tűnik az eset. Az osztáskor a kedvezményezettekhez került krumpli rohadt volt és büdös – hogy mekkora arányban és kinek a hibájából, nem derült ki egyértelműen. A politikailag is jól beágyazott termelő milliárdos összegű állami forrást nyert burgonyanemesítésre.

Cikkünk nyomán átfogó vizsgálat indult egy csaló orvos állami támogatása miatt

Júniusban írtuk meg, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) egyik pályázatán 130 milliós támogatást nyert egy olyan cég, a Humán Reprodukciós Intézet Kft., mely Vereczkey Attila nőgyógyászhoz köthető. Azt is írtuk, hogy Vereczkey Attila eddigi munkássága során többször is szembekerült a szabályokkal, elítélték például 88 rendbeli csalásért, aztán az orvosi működési bizonyítványa meghamisítása miatt, a klinikájának az egyik tevékenységét az ÁNTSZ állíttatta le, és a MOK etikai bizottsága előtt is többször állt. Mellesleg pedig rajta van a nagy adótartozók listáján is.

130 millió közpénzt adott az állam az ország egyik legzűrösebb, csaló orvosának

130 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól egy olyan orvos vállalkozása, aki korábban többször is szembekerült a törvényekkel és a szabályokkal. Vereczkey Attila az elmúlt években az alábbi ügyekkel került be a hírekbe: 88 rendbeli csalás miatt emeltek vádat ellene, majd ítélték el első és másodfokon is. A Nyírő Gyula Kórházban dolgozott, amikor két társával együtt pénzt szedtek be a félrevezetett pácienseitől az ellátásra úgy, hogy azokat a tb is finanszírozta, vagyis elvileg ingyenesek lettek volna.

Mindent megtesz az állam, hogy ne lássunk rá a pénzosztásra

Közérdekű adatokat megismerni Magyarországon embert próbáló feladat. A hivatalok addig húzzák az időt, amíg az ügyek elfelejtődnek, és a végén még pénzre is megpróbálnak lehúzni. Pedig csak annyit várnának tőlük az adófizetők és a médiában dolgozók, hogy a munkájukat végezzék. Mindez a kormány szerint egyáltalán nem probléma, aki mást mond, annak hátat fordítanak vagy rágalmazzák. Egy teljesen átlagos adatkérés végtelenbe nyúlásán mutatjuk meg, hogyan szabotálják folyamatosan a közérdekű információk nyilvánosságra kerülését.

Másra költhetik el a kutatásra szánt pénzt

Szakértők szerint néhány kutatás-fejlesztési pályázaton nyertes pályázat esetében megkérdőjelezhető, hogy a cég egyáltalán törekszik-e a felhívásban szereplő új tudományos vagy műszaki eredményre. Ehelyett sokan eszközvásárlásra és bérköltség fedezésére fordíthatják az uniós százmilliókat.

Volt századvéges cége is támogatást kapott

Csaknem ötmilliárd forint innovációs pályázati pénz kiosztásához adott szakpolitikai támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. A volt Századvég-vezérigazgató Fürjes Balázs cége, valamint a Bajnai Gordon egykori pénzügyminiszteréhez, Oszkó Péterhez, illetve Kóka János volt feleségéhez, Szandrocha Kamillához köthető vállalkozás is a támogatottak között van. Öt másik társasággal együtt a feladatuk olyan mentorhelyek – inkubátorházak – kiépítése, amelyek a kreatív magyar fiatalok technológiai és egyéb újításainak nyújtanak segítséget a piacra kerülésben.

Helyreigazítás

A 2011. január 11. napján megjelentetett „Kétes kutatások: megdöbbentek a filozófia hazai képviselői”, valamint a 2011. január 17. napján megjelentetett „Filozófusbotrány: érdekes dolgokat találtak a megbízási díjaknál” című cikkeinkben valótlanul állítottuk, hogy Gábor György I. rendű és Geréby György II. rendű felperesek olyan pályaművel nyertek pályázatot, melyet tartalmi okok miatt vissza kellett volna utasítani.

Még nem akadt nagy hal Budai horgára

Elhúzódó vizsgálatokat, megszüntetett nyomozásokat és egy felmentő ítéletet tud felmutatni Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, aki a héten adja át jelentését a kormánynak az elszámoltatásról. Az elszámoltatási kormánybiztosok majdnem másfél ezer üggyel foglalkoztak az elmúlt két évben, de ezek többsége a gyanúsításig sem jutott, és jelenleg mindössze négy ügyben zajlik bírósági eljárás. Gyurcsány Ferenc viszont a héten vádlott lehet.
Találatok: [88]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>