language

Intézmények:

Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. highlight_off

Személyek:

Wáberer György highlight_off

Wáberer György

1956-ban született Sátoraljaújhelyen, magyar vállalkozó, 2016-ig a Waberer’s International Nyrt. társtulajdonosa. 2021-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 43. legbefolyásosabb személye volt.

2020. július 20-tól a miniszterelnök a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezte ki. Mint kormánybiztos, tagja és elnöke lesz a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsnak is, emellett a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának is tagja.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Rejtett privatizáció: 2021-ben több ezermilliárdos vagyon került az államtól a kormánypárti alapítványokhoz

2021-ben a rendszerváltáskori privatizációhoz mérhető nemzeti vagyont adott ki az állam kezéből az Orbán-kormány. A több ezermilliárdos összértékűre becsülhető vagyontárgyakat ingyen kapták meg nagyrészt Fidesz-közeli figurák által vezetett vagyonkezelő alapítványok, amelyek ettől kezdve rendelkezhetnek a magyar egyetemek mintegy 70 százalékával, a legfontosabb országos kulturális intézményekkel, prémium ingatlanokkal, kastélyokkal, valamint milliárdos vállalati részvényekkel. A kétharmados törvénymódosítással a kormányközeli hálózat befolyását a korábbi állami vagyon felett egy jövő évi ellenzéki győzelem esetén is biztosították.
Találatok: [1]  Oldalak:   1