language

Intézmények:

Norvég Alap highlight_off
Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Megkapták a NAV-ot is

A Kehi után a NAV-ot is ráküldte a kormány az Ökotárs Alapítványra, és az adóhatóság azonnal vizsgálatot is indított az eredetileg az Ökotárs által jelzett adminisztrációs pontatlanság miatt. Így már két nyomozás is zajlik a norvég civil támogatásokat osztó szervezet ellen, közben ugyanis folytatódik az az eljárás is, amit a Kehi feljelentése nyomán a rendőrség indított ismeretlen tettessel szemben, hűtlen kezelés miatt.

Kiterjesztették a Kehi-vizsgálatot az Ökotársnál

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) kiterjesztette a Norvég Alappal kapcsolatos vizsgálatot az Ökotárs Alapítvány által a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében kapott, illetve egyéb költségvetési forrásból származó támogatásainak ellenőrzésére is - közölte a Kehi.

Már a Svájci Civil Alapot is vizsgálják

A KEHI már nem csak a Norvég Civil Alap ügyeire kíváncsi, hanem Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapokkal, és az egyszázalékos adófelajánlásokkal kapcsolatos iratokat is kéri az Ökotárs Alapítványtól, amelynél hétfőn házkutatást tartottak. Emiatt Martin Schulz EP-elnök is aggodalmát fejezte ki. A lapunknak nyilatkozó Csepreghy Nándor helyettes államtitkár szerint mivel a magyar és a norvég fél másként értelmezi az államközi szerződést, az EU-nak kell igazságot tennie.

Ökotárs-ügy: a Svájci Civil Alappal kapcsolatos iratokat is bekérték

A Norvég Civil Alap után a Svájci Civil Alap lebonyolításával kapcsolatos iratok átadására szólította fel az Ökotárs Alapítványt a Kehi – tudta meg az atv.hu Foltányi Zsuzsától, az Ökotárs alapítójától.

Csepreghy az ATV-ben: Norvégia két évig a füle botját se mozdította

Norvégia két éven keresztül nem volt hajlandó érdemi vizsgálatot indítani a Norvég Civil Alap kifizetéseivel kapcsolatban annak ellenére, hogy a magyar kormány folyamatosan jelezte Oslónak a döntéshozatallal kapcsolatos kifogásait. Erről Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára beszélt az ATV Hírvita című műsorában szerda este.

A NORVÉG UTÁN A SVÁJCI ALAP IS ÉRDEKLI A KORMÁNYT

Egy nappal a házkutatás után levelet kapott a KEHI-től az Ökotárs, hogy egy napja van benyújtani több szekrényt megtöltő iratot. A Svájci Hozzájárulás ötmillió frankot ad hátrányos helyzetű magyar régiókban tevékenykedő szervezeteknek, de a kormánynak már ez is gyanús.
Találatok: [7]  Oldalak:   1