language

Helyek:

Norvégia highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Jeszenszky Géza nem nagykövet többé

Sikó Annáról egy korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy értesüléseink szerint Orbán Viktort is tanította angolra. Annyi biztos, hogy a 2010-es kormányváltás után felívelt Sikó politikai karrierje, és Magyarország ausztráliai és óceániai nagyköveti posztját kapta meg. Kinevezése előtt a miniszterelnök személyesen mondott neki köszönetet, amiért az elmúlt években „szellemi hátországot” adott a Fidesznek. A köszönet többek között arra vonatkozhatott, hogy az IH vezetője, aki tagja a Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának is, részt vett a Széll Kálmán terv kidolgozásában.

Kiszállhat a Molból a norvég állam korrupciógyanú miatt

A norvég állami olajalap etikai szabályzata kizárja, hogy az alapnak korrupció gyanújába keveredett vállalatban legyen érdekeltsége. Az alap etikai bizottságra a napokban kérte néhány befektetésük felülvizsgálatát.

Alig van korruptabb a magyaroknál

Egy nemzetközi felmérés szerint a magyarok háromnegyede úgy érzi, a korrupció széles körben elterjedt az országban; a munkavállalók csaknem fele szerint abban a szektorban is, ahol ő dolgozik. Ez a második legrosszabb európai adat, holott a helyzet a kontinensen sehol nem jó.

Oroszország után Magyarországon a legnagyobb a korrupciós kockázat

Bíró Ferenc, az Ernst&Young visszaélés-kockázatkezelési üzletágának vezetője ismertette a 2011-es Európai Visszaélési felmérés eredményeit, melyben Magyarország a második helyet foglalja el Oroszország után. Hazánkban sokkal magasabb a korrupciós kockázat, mint Európa más országaiban.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>