language

Kulcsszavak:

nyugdíj highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [46]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

700 millióba kerül Orbán levele az adó-visszatérítésről és a 13. havi nyugdíjról

Két tájékoztató levelet küldött a kormányfő, az egyiket a NAV-on, a másikat az Államkincstáron keresztül, de ennek ára van.

Semmi sem drága a kormánynak, ha a nyugdíjasok szavazatáról van szó

Valamennyi elődjére rálicitálva hajt a nyugdíjasok voksaiért Orbán Viktor, aki egyébiránt főúri keggyé tette annak eldöntését, mikor spórol rajtuk, és mikor oszt nekik alamizsnát.

A kormány hitelből fedezi a választási osztogatást, bár Orbán Viktor ezt tagadja

A nyugdíjasok még a választások előtt a teljes 13. havi juttatásra számíthatnak, a családosok pedig visszakapják a befizetett szja-t – ígéri a miniszterelnök. Minderre csak utólag lehet pénz, és ha bármilyen okból leállnak az uniós pénzek, nagyot ugorhat az államadósság.

A Pannónia Nyugdíjpénztár két vezetőjének felmentését kérte az MNB

A Pannónia Nyugdíjpénztár két vezetőjének felmentését kérte az MNB a nyugdíjpénztár tagjait károsító ügyletek miatt. A pénztártagok számára előnytelen ingatlanügyleteket bonyolítottak a Pannónia Nyugdíjpénztár vezetői, a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezte a nyugdíjpénztár ügyvezetőjének és az igazgatótanács elnökének felmentését, írja a Magyar Nemzeti Bank közleménye. Az ügyvezetőre és az elnökre, illetve további 13 jelenlegi és volt pénztári vezetőre összesen 59 millió forintos bírságot szabott ki a pénztártagok számára vagyoni hátrányt okozó ügyletek miatt.

A kormány mindent tudni akar a nyugdíjasokról

A Fidesz házi agytrösztje és kutatócége, a Századvég Politikai Iskola és a Századvég Gazdaságkutató 196,8 millió forintos megbízást kapott a kormánytól (egész pontosan a fejlesztési minisztériumtól) arra, hogy járjanak utána, mit gondolnak az idősek – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A megbízás neve: Szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok elvégzése kiegészítő szolgáltatás keretében (Időskutatás 2018).

Utánanéztünk Szabolcsban Gyurcsány démonizált ukrán nyugdíjasainak

Nyugdíjbiznisz – erre a kifejezésre egyszerűsödtek le az ukrán–magyar határról szóló hírek. Gyurcsány Ferenc videóban mutatta be a szerinte ronda történetet. De valóban törvénytelen mindaz, ami az ügyben arrafelé történik? Az igaz, hogy a szabolcsi falvak lakosságszáma megnőtt az utóbbi időben. Sok kárpátaljai magyar egy ma is hatályos egyezmény alapján törvényesen kaphat nyugdíjat az anyaországban. De a többség nem ezért igényli a magyar lakcímkártyát: el szeretnék kerülni az ukrán frontszolgálatot, nálunk vagy akár Németországban akarnak munkát vállalni. És persze fontos szerepet játszhatnak becstelen magyar hivatalnokok, lakcímüket áruló szabolcsiak és más csalók is. Lehetnek olyanok, akik – bár nem élnek Magyarországon, csak lakcímkártyájuk hazai – átjönnek a magyar választásokra voksolni. A zavarosban halászók ügyében több feljelentés is született. Az erre az összetett, bonyolult történetre épített egyszerűsítő politikai kampány a külhoni magyarok szerint feltépheti a kettős állampolgárságról szóló népszavazás okozta régi sebeket.
Találatok: [46]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>